Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
IZJAVIO ZA DELO

SLOVENCI RAZMIŠLJAJU O DRASTIČNIM MJERAMA Kakav bi to bio skandal: 'Ozbiljno razmišljamo o odlasku s Europskog prvenstva'

Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2018. 13:26

U slovenskom rukometnom taboru ne mogu se pomiriti s remijem protiv Njemačke (25:25) u utakmici 2. kola skupine C Europskog prvenstva.

Odmah nakon utakmice u Areni Zagreb iz slovenskog su tabora uložili službeni prigovor EHF-u, a Slovenski rukometni savez čak razmišlja i o drastičnim potezima.

"Ozbiljno razmišljamo o odlasku s Europskog prvenstva kao protest iako smo svjesni mogućih posljedica koje bi se mogle odraziti na buduće generacije. Dosad smo uvijek tiho i nismo komentirali. Pokušali smo stvari riješiti tihp, pošteno, ali sada je prijeđena granica", objasnio je generalni tajnik Slovenskog rukometnog saveza (RZS) Goran Cvijič za Delo.

"RZS je podnio žalbu nakon susreta zbog krivih sudačkih odluka. Sporne su dvije točke. Pogrešno je kažnjen Blagotinšek koji je isključen. Trebao je dobiti dvije minute isključenja, a akcija se trebala ponoviti. EHF bi se trebao očitovati na žalbu do 12 sati", rekao je direktor muških reprezentacija Uroš Mohorič.

Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem.

Za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C. Utakmica je završila remijem 25-25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena nakon što je dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 16:29