CROPIX
NEKA SE SVE PONOVI U SRIJEDU

STRUČNI KOMENTAR Ovo je velika, značajna pobjeda Hrvatske! Francuska će biti daleko teži posao, ali s ovakvim Stevanovićem imamo šanse

Piše: Vatromir SrhojObjavljeno: 21. siječanj 2018. 20:08

PIŠE: VATROMIR SRHOJ

Velika, značajna pobjeda, koja po svemu vraća vjeru da smo u stanju dosegnuti polufinale Eura 2018. No, odmah u startu ipak moram kazati svoje stajalište, a to je da je nama bilo lakše pobijediti Norvešku, nego će to biti protiv Francuske. Ali dobro, treba se pripremiti, stisnuti kao protiv Norveške, nadati se da će Ivan Stevanović opet imati svoj dan, još značajniji...

Prvo poluvrijeme protiv Norveške je pokazalo novu sliku naše reprezentacije, a tome je najviše pridonio vratar Stevanović. Naime, u prvom dijelu je Stivi ubilježio sedam obrana, konačno ih je imao 14, što je dvostruko više nego što su naši vratari imali na prethodnim utakmicama. Obrane vratara dale su samopouzdanje našoj obrani, u prvom dijelu smo igrali 6-0, u nastavku smo se orijentirali na 5-1. To je bila dobra odluka, jer je Igor Vori svojim iskustvom, prije svega visinom i širinom, kad raskrili ruke, ometao brzo kretanje Norvežana.

Drugi značajni faktor ove utakmice uz sjajnog vratara je činjenica da smo igrali bez promjena napad - obrana, tako da Norvežani nisu uspijevali izvesti svoje kontre. I jednako bitno, dobili smo dva šutera u napadu, s jedne strane Stepančića, s druge Mamića, pa je sve to izgledalo mnogo bolje.

Norvežani nisu bili lak protivnik, ni najmanje, drugi bi vjerojatno posustajali kad bi se suočili sa takvom stabilnom igrom kakvu je provodila naša reprezentacija. Međutim, oni su do pred kraj gajili nade da mogu izbjeći poraz. Pokušali su nas omesti kad su zaigrali s flasterom na Cindrića, ali je tada uskakao Karačić, koji je znao iskoristiti širinu njihove obrane.

Sveukupno, konačno smo odigrali jednu utakmicu protiv moćnog protivnika na način da možemo biti zadovoljni. Bilo bi ružno da nismo ostavili otvorena vrata polufinala premda su po meni Francuzi ipak favoriti.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 12:02