Jörg Schüler/Getty Images
SLUŽBENO

IHF OTVORIO ISTRAGU PROTIV TRI ČLANA VODSTVA HRVATSKE REPREZENTACIJE I JEDNOG IGRAČA 'Kad izgubiš, upireš prst u suce, a to nije pošteno'

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 23. siječanj 2019. 09:43

Međunarodna rukometna federacija (IHF) otvorila je istragu protiv službenih osoba hrvatske reprezentacije i jednog igrača zbog događanja na utakmici između Njemačke i Hrvatske, rekao je za dansku televiziju TV2 SPORT Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a.

- Slučaj je na Disciplinskoj komisiji koja treba istražiti sve navode i nakon toga će se donijeti odluka.

Moustafa je rekao kako je riječ o tri službene osobe reprezentacije i jednom igraču, ali nije naveo imena.

- Ja nisam uključen u slučaj, o njemu odluku donosi Disciplinska komisija.

BERLIN, GERMANY - JANUARY 10:  Dr Hassan Moustafa, president of the international Handball Federation speaks at the start of the 26th IHF Men's World Championship group A match between Korea and Germany at Mercedes-Benz Arena on January 10, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Ali je prokomentirao optužbe prvenstveno Line Červara i Davora Dominikovića.

- Suci rade pogreške, treneri rade pogreške i igrači rade pogreške. Kad izgubiš, upireš prst u suce. Smatram da to nije pošteno. Mi poštujemo Hrvatski rukometni savez i rezultate reprezentacije. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije tretiramo na isti način - izjavio je Moustafa i dodao:

- IHF ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže kako IHF govori može govoriti sucima što trebaju, a što ne suditi. To nije fer i jako mi je žao da tako nešto čujem.

Ranije tijekom dana danski suci su priznali da je odluka o probijanju bila pogrešna.

- Ljudski je pogriješiti. Spomenuti danski suci su među najboljima na svijetu i zato smo pričali s njima o tome što možemo učiniti u budućnosti da se sucima olakša rad. Mi im vjerujemo, vjerujemo danskom narodu. Ne možemo reći da nikad nema sudačkih pogrešaka, ali to su ljudske pogreške.

Moustafa je dodao i kako sudačka komisija proučava snimke utakmice kako bi se utvrdilo koliko je napravljeno sudačkih pogrešaka i na račun Hrvatske i na račun Njemačke, a još nije odlučeno hoće li Gjeding i Hansen suditi u nastavku SP-a.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 19:20