COLOGNE, GERMANY - JANUARY 21: Head coach Lino Cervar of Croatia reacts during the 26th IHF Men's World Championship group 1 match between Croatia and Germany at Lanxess Arena on January 21, 2019 in Cologne, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Jörg Schüler/Getty Images

SLUŽBENO

IHF OTVORIO ISTRAGU PROTIV TRI ČLANA VODSTVA HRVATSKE REPREZENTACIJE I JEDNOG IGRAČA 'Kad izgubiš, upireš prst u suce, a to nije pošteno'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.01.2019. u 08:43

 • Međunarodna rukometna federacija (IHF) otvorila je istragu protiv službenih osoba hrvatske reprezentacije i jednog igrača zbog događanja na utakmici između Njemačke i Hrvatske, rekao je za dansku televiziju TV2 SPORT Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a.

  - Slučaj je na Disciplinskoj komisiji koja treba istražiti sve navode i nakon toga će se donijeti odluka.

  Moustafa je rekao kako je riječ o tri službene osobe reprezentacije i jednom igraču, ali nije naveo imena.

  - Ja nisam uključen u slučaj, o njemu odluku donosi Disciplinska komisija.

  BERLIN, GERMANY - JANUARY 10: Dr Hassan Moustafa, president of the international Handball Federation speaks at the start of the 26th IHF Men's World Championship group A match between Korea and Germany at Mercedes-Benz Arena on January 10, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
  Martin Rose/Bongarts/Getty Images

  Hassan Moustafa

   

  Ali je prokomentirao optužbe prvenstveno Line Červara i Davora Dominikovića.

  - Suci rade pogreške, treneri rade pogreške i igrači rade pogreške. Kad izgubiš, upireš prst u suce. Smatram da to nije pošteno. Mi poštujemo Hrvatski rukometni savez i rezultate reprezentacije. Prema svima smo pošteni i sve reprezentacije tretiramo na isti način - izjavio je Moustafa i dodao:

  - IHF ne krši olimpijski duh. Nekorektno je da itko kaže kako IHF govori može govoriti sucima što trebaju, a što ne suditi. To nije fer i jako mi je žao da tako nešto čujem.

   

  Ranije tijekom dana danski suci su priznali da je odluka o probijanju bila pogrešna.

  - Ljudski je pogriješiti. Spomenuti danski suci su među najboljima na svijetu i zato smo pričali s njima o tome što možemo učiniti u budućnosti da se sucima olakša rad. Mi im vjerujemo, vjerujemo danskom narodu. Ne možemo reći da nikad nema sudačkih pogrešaka, ali to su ljudske pogreške.

  Moustafa je dodao i kako sudačka komisija proučava snimke utakmice kako bi se utvrdilo koliko je napravljeno sudačkih pogrešaka i na račun Hrvatske i na račun Njemačke, a još nije odlučeno hoće li Gjeding i Hansen suditi u nastavku SP-a.

  Iz drugih medija