REUTERS
'HVALA U IME CIJELE MOMČADI'

JUNAK UTAKMICE: 'NEKA SVI PRIČAJU ŠTO ŽELE, ALI MI ZNAMO SVOJU ULOGU'; I DOMAGOJ DUVNJAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: 'Evo dokaza da moramo i možemo bolje!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2019. 23:22

Hrvatski rukometaši u svome su prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Münchenu pobijedili Island s 31:27 (16:14).

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bili su Luka Stepančić s osam i Luka Cindrić sa šest golova, dok je Island predvodio Aron Palmarsson sa sedam pogodaka.

Nagradu za najboljeg igrača utakmice dobio je Luka Stepančić koji je osam pogodaka zabio iz deset pokušaja, a ključan je bio njegov osmi pogodak u 54. minuti kojim su Kauboji definitivno slomili neugodnu islandsku obranu i zatim priveli utakmicu kraju.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019  Croatia's Luka Stepancic shoots at goal  REUTERS/Andreas Gerbert
REUTERS/Andreas Gerbert

Nakon utakmice naš sjajni desni vanjski prokomentirao je važnu pobjedu:

"Bila je to obostrano dobra utakmica u strašno dobroj atmosferi u dvorani. Bilo je toliko naših navijača, već kod himne sam se naježio, a podigli su nas kad smo zaostajali. Neka svi pričaju što žele, ali mi svi znamo svoju ulogu. Od prvoga dana priprema mi smo bili u ovoj utakmici, bilo je tu nervoze i pritiska, no sad smo to skinuli sa svojih leđa. Najbitnije je što smo sami sebi dokazali da smo kompaktni. Imali smo dvije situacije kad smo opasno 'živjeli', ali ostali smo hladne glave i izvukli se kad je bilo najvažnije. Obrana je bila agresivna i pokretljiva, bilo je tu i grešaka, ali smo svojom pokretljivom igrom nadoknadili zaostatke. Svatko od nas ima svoju ulogu, mi smo je itekako svjesni i upravo nas je to izvuklo u trenucima kada nije išlo kako je trebalo. Navijači su nas dodatno pogurali u kriznim trenucima, pjevali su do zadnje minute utakmice i ja im želim u ime cijele momčadi zahvaliti", izjavio je Stepančić.

Luki je nagradu uručio bivši hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač i aktualni trener minhenskog Bayerna. Kovač je utakmicu pratio kraj terena, a kad se pojavio na parketu, navijači su ga oduševljeno pozdravili ovacijama.

Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak bio je jedan od borbenijih igrača na terenu i također je odigrao ključnu rolu u trenucima kad su Islanđani hvatali priključak. Postigao je četiri gola od pet pokušaja, a njegove reakcije u obrani u završnici utakmice slomile su Island:

"Nismo uzalud govorili da će biti teško, jako nervozno smo otvorili utakmicu. Nismo sastavili valjda nijednu obranu, a onda smo proigrali zadnjih deset minuta. I u drugom poluvremenu smo pali, ušli u zaostatak i opet odigrali sjajnih deset minuta na kraju. To je dokaz da moramo i možemo bolje. Ovom pobjedom otvaramo vrata svega, jer da smo izgubili bilo bi nam jako teško. Ovako imamo dva boda i idemo dalje", kazao je Duvnjak pohvalivši i hrvatske navijače u Olimpijskoj dvorani:

"Bili su fenomenalni. Kad smo bili u minusu, oni su bili tu da nas podignu."

Sljedeću utakmicu Kauboji igraju protiv Japana u nedjelju u 16:30 h.

Cindrić: Islanđani su nas iznenadili dobrom igrom!

Cindrić je utakmicu završio sa šest golova i preuzeo je odgovornost kada je bilo najteže, kada su Islanđani u dva navrata vodili s više od dva razlike.

"Dvaput smo bili u zaostatku, ali pokazali smo karakter, zgusnuli smo obranu i došli do nekih lakih golova. Mislim da je to put kako moramo igrati ubuduće. Islanđani su nas iznenadili dobrom igrom, izlaze puno u dubinu i koncentrirali smo se na Palmarssona, ali su nam ostali bekovi zabijali. Probili smo led, pobjeda je ipak najbitnija i sada će sve biti lakše", kazao je igrač Kielcea.

Vratar Marin Šego bio je jedan od junaka dvoboja s 12 obrana.

"Utakmica je bila zanimljiva za gledanje, dosta izmjena vodstva. Islanđani su jako brzi, šutirali su iznad kukova što je jako teško. Ali mislim da smo pokazali karakter, a može biti i bolje. Igrali smo na mahove, petnaest minuta je bilo dobro, a petnaest minuta smo 'štekali'. Srećom, uspjeli smo doći do vrlo važne pobjede".

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 19:50