REUTERS
KOMENTAR BIVŠEG REPREZENTATIVCA

LEGENDARNI KAUBOJ U ANALIZI ISTAKNUO JEDNU MALU PRIMJEDBU OKO ULOGE HRVATSKOG KAPETANA 'Makedonci nisu imali šanse, a Duvnjak se tako dosta troši'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. siječanj 2019. 09:35

Koliko god je igra hrvatske reprezentacije možda nekome izgledala sporo, igrali smo koliko je bilo potrebno, vidjeli smo da ih imamo i da uz samo malo koncentracije neće biti problema.

I mi i Makedonija smo igrali sa sedam igrača u napadu, ali oni su u tome bili dosta spori te smo ih nekoliko puta kaznili laganim golovima u praznu mrežu - prokomentirao je Nikša Kaleb pobjedu Hrvatske protiv Makedonije za Slobodnu Dalmaciju.

Nije Makedoncima bilo lako kontra našega BMW-a

Makedonci su se uzdali u Kiru Lazarova te u svog pivota Stoilova, a protiv Lazarova smo već odigrali puno utakmica i znamo što može, pa smo ga dosta dobro zatvorili. Makedonija se početkom drugog poluvremena bila približila na tri razlike, ali to je bilo kao kad se se nekim starim autom približiš BMW-u ili Mercedesu, nisu imali šanse.

Jedna mala primjedba je da mislim da ne bismo trebali toliko trošiti Duvnjaka kao prednjeg igrača u obrani, jer tako se dosta troši u bočnim kretanjima.

Također, kad napadamo sa sedam igrača, mislim da bismo trebali staviti dva pivota pored najslabijeg protivničkog igrača, onda bi se jedan mogao odmaknuti i otvorio bi se prostor za jednog ili drugog da primi loptu. Mi igramo s raširenim pivotima, a u takvoj situaciji teško može lopta doći do njih kroz toliko ruku.

No, da ne bi bilo da samo kritiziram, treba reći da smo do sada odigrali većinom onako kako smo svi i priželjkivali, možemo biti zadovoljni. Zadovoljstvo je još veće kad nakon naših golova vidimo naše lijepe navijačice, ha ha...

Dobra pošteda Cindrića

Možemo samo pohvaliti Šegu za sve tri dosadašnje utakmice, brani odlično. Marin je kao osoba skroman i povučen, nije lik koji radi na svom imidžu. Da je drukčiji, da se više gurao, bio bi i prije u repezentaciji.

No, srećom, kvaliteta uvijek izađe na vidjelo i siguran sam da će Šego nastaviti s dobrim predstavama. Imamo i Stevanovića, na kojeg se također možemo osloniti.

Svaka prilika za odmor dobro dođe, zato je dobro da je Cindrić preskočio zadnje dvije utakmice. Mislim da će se on protiv Bahreina zagrijati za Španjolsku.

Zadnjih godina nam se na ovakvim natjecanjima znalo događati da u drugom dijelu turnira padamo sa snagom, ili da nam se netko ozlijedi, i zato je dobro da što manje snage trošimo, da se neki igrači i poštede kao što je slučaj s Cindrićem. Pogotovo s obzirom na to da nemamo baš tako široku klupu.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 19:40