REUTERS/Andreas Gebert
VRATARI U IZVRSNOJ FORMI

OBRANE NAŠIH VRATARA DAJE NASLUTITI DA KAUBOJI NA OVOM PRVENSTVU MOGU DALEKO Pamtit ćemo Japance: 'Obranili smo 21, a zabili su nam 27, strašno...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2019. 23:30

Bez dobrih vratara nema velikog rezultata, a prva dva dana izgledaju obećavajuće jer Marin Šego i Ivan Stevanović pokazali su da se odlično nadopunjuju i da bi an ovom prvenstvu mogli napraviti svašta. U odličnoj su formi, opušteni, prihvatili su hijerahiju u kojoj je Šego prvi, a Stevanović drugi vratar. Puno puta to je teže napraviti nego reći.

Marin Šego je branio prvi dio i obranio je 9 udaraca protivnika. U tom dijelu smo napravili razliku s kojom smo imali mirnu utakmicu.

Zajedno ste imali 21 obranu danas?

- Mislim da je dosta.

Stvari se popravljaju?

- Pa moram reći da je obrana bila dobra, da smo neke stvari probali, što je važno. Naravno da to može biti i bolje, ali zadovoljni smo. Vratari su nastavak priče, radimo najbolje što možemo.

Jozo Cabraja.KATAL Media.ZAGREB,Croatia

Kako je bilo protiv Japanaca?

- Neobično, jer jurišaju, nikad ne znaš s koje će strane doći. Pucaju jako brzo, ne čekaju sljedeću priliku. Nekad je protiv takvih teško, ali nekad se i vrati ako si strpljiv i koncentriran.

Ivan Stevanović je nadopunio Šegu s 12 obrana u nastavku, podigao je publiku na noge.

- Drago mi je da sam odmijenio Marina kako treba, jer ipak imamo dvije utakmice u dva dana, a i dobro je kada smo dvojica dobro raspoloženi. Dobro smo radili, sada smo malo svježine ulovili i vjerujem da ćemo nastaviti tako.

Japanci su vas zapamtili?

- Moram priznati i ja njih, jer obranili smo 21 loptu, a primili smo 27 golova. To je strašno. Ljudi lete po terenu doslovno, padaju pred tebe. Nije baš jednostavno bilo kako je možda izgledalo i kako je rekao konačni rezultat.

Sada bi to trebalo potvrditi protiv Makedonije?

- To će biti treća utakmica, druga u dva dana. Dojam je da se nismo potrošili nijedni i da će biti velika borba. Makedonija je jako ozbiljna reprezentacija, tu su Lazarov, Talevski, Ristovski, tu su dva čvrsta odličan pivota s kojima se nije lako hrvati. Puni respekt za njih, no ne sumnjam u naše snage.

Ni mi ako su njih dvojica na 20 obrana. To je brojka s kojom se događaju i čuda.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 07:47