Červar
 REUTERS/Andreas Gebert / REUTERS
RIJEČ IZBORNIKA

SJAJNA HRVATSKA SRUŠILA I MAKEDONIJU, ALI OPET BEZ VELIKE ZVIJEZDE Zašto je jedan od najboljih na svijetu ponovno ostao na klupi? Evo što kaže Červar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2019. 21:18

Hrvatski rukometaši lakše od očekivanog pobijedili su reprezentaciju Makedonije sa 31-22 (16-11) u utakmici 3. kola skupine B Svjetskog prvenstva, odigranoj u ponedjeljak u Olimpijskoj dvorani u Muenchenu, izborili su drugi krug natjecanja u koji će ući s najmanje dva boda.

Najbolji strijelac i igrač naše reprezentacije bio je kapetan Domagoj Duvnjak koji je postigao šest pogodaka i imao osam asistencija. Po četiri pogotka postigli su Igor Karačić, David Mandić i debitant Marin Šipić. Odlični Marin Šego imao je 13 obrana, a upisao se i među strijelce. Najefikasniji igrač Makedonije bio je Dejan Manaskov sa šest pogodaka, a četiri gola postigao je Kiril Lazarov.

Izabranici Line Červara cijelo su vrijeme kontrolirali utakmicu i u najbitnijim trenucima zaustavljali suparnike od opasnijeg približavanja te time izbjegli dramu u posljednjim minutama utakmice.

"Mislim da smo zasluženo dobili. Znali smo odgovoriti na njihovih 7 na 6 u napadu. To je važna pobjeda jer prenosimo dva boda. Pored te pobjede se treba boriti za dva boda protiv Španjolske. Treba biti skroman i spremiti se dobro. Oni su ipak prvaci Europe i favoriti su. Mislim da smo igrali taktički dobro. Napad je bio inteligentan, obrana je funkcionirala. Uspješno smo kažnjavali njihova otvaranja. Mi smo bili uspješniji u napadima 7 na 6. Analizirali smo ih jako dobro. Bili smo sigurni u sebe. Dečki zaslužuju pohvale. Svi. Od kapetana Duvnjaka do najmlađeg Vide. Uživamo u timskoj igri i timskome duhu. Ja znam da bi ljudi svašta od nas htjeli. No, mi idemo svojim putem, ovi dečki vole igrati za reprezentaciju. Daju sve od sebe. Ponos i čast je igrati za reprezentaciju.

Kako ste zadovoljni izvedbom Karačića?

"Karačić je igrao odlično kao svi ostali. Ne želim previše dijeliti tim."

Cindrić nije igrao?

"Nije trebao i ovi bez njega su odlično igrali. Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta''

Ovakva Hrvatska?

"Nije to još ona generacija koju smo imali. Moramo biti ponosni da smo jedini na svijetu zadržali kontinuitet."

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 22:52