Mandić
 REUTERS/Andreas Gebert / REUTERS
IZ SVLAČIONICE

'OVO ŠTO JE ON RADIO JE TOP! STRAŠAN JE BIO' Pljušte pohvale na račun jednog od junaka protiv Makedonije, a on poručuje: 'Hvala Bogu da me ide...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2019. 23:14

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak je u Muenchenu u 3. kolu skupine B Svjetskog prvenstva svladala Makedoniju sa 31-22 (16-11), te je osigurala prolazak u drugi krug.

Osim Duvnjaka, Stepančića i društva koji su stadnardno bili sjajni, na velika vrata u 60 minuta ušao je i David Mandić i još jednom pomeo sve. Mali je atomska bomba.

Umarate li se vi uopće?

- Pa, malo sam se umorio, ali dobro kada pobijediš ovako sve je super. Čuvao sam Kiru koji je najbolji na svijetu, mislim da je bilo i loših strana, ali sve u svemu uspjeli smo odmarati u Duvnjaka i Karačića i napravili smo veliki posao.

Još jedan mladić mu se približio, Marin Šipić. Medo skoro pa ne fula s crte.

- Odlično je bilo. Malo je bilo kompliciranije, jer smo radili dosta izmjena, ali u tome smo se dobro snašli. Sretan sam da je bilo ovako, žao mi je zbog one prečke, al što mogu, bit će bolje. Super mi je igrati s Duvnjakom, nije puno trebalo da se nađemo… Naravno i sa svima ostalima.

Mario Kelentrić trener vratar je prošao kroz mix zonu s konstatacijom.

- Možda je najbolje ništa ne reći, da ne ureknemo. Ovo što je branio Šego je top. Strašan je bio.

A Marin je mirno zaključio.

- Imali smo plan, disciplinu, mladi igrači su se odlično nadodali. Natrčao sam se kao nikad u životu, ali najvažnije je da smo mi napravili posao koji smo priželjkivali.

Šego je nastavio sa sjajnim obranama u prve tri utakmice prvenstva i več je skupio 34 obrane.

- Natrčao sam se kao nikad u karijeri. Od prve do zadnje minute smo bili koncentrirani, iako nije bilo lako protiv Makedonije, koja igra jako brzo i atraktivno. Hvala Bogu da me ide, da ostane ovako ne bih se ljutio. Ma da imam i osam obrana, samo da pobjeđujemo. Zaslužili smo pobjedu. U dobroj sam formi i nadam se da će me i dalje ići ovako dobro - kazao je Šego, koji je bio na zavidnih 13 obrana.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 13:45