CROPIX
RUKOMET

FOTO: POGLEDAJTE LUDO SLAVLJE ZAGREBAŠA! GRADONAČELNIK BANDIĆ PREDAO PEHAR, RISTANOVIĆ ZAPALIO BAKLJU 'Pljesak za Nexe, ali naš naslov je zaslužen'

Bilo je veselo u Kutiji šibica u srijedu navečer. Radivoje Ristanović donio je baklju, gradonačelnik Milan Bandić donio je pehar i predao ga Tinu Kontrecu kojem je pravi kapetan Zlatko Horvat ukazao čast na kraju velikog obavljenog posla.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. svibanj 2019. 23:53

Nakon što su prije deset dana osvojili 26. naslov pobjednika hrvatskog Kupa, rukometaši PPD Zagreba su u srijedu po 28. put osvojili i naslov prvaka Hrvatske.

U posljednjem kolu Lige za prvaka PPD Zagreb je u izravnom dvoboju protiv Nexea lovio titulu. Zagrebaši su uoči zadnjeg kola imali dva boda više i sedam pogodaka prednosti koje je Nexe morao stići ukoliko je želio do prvog naslova prvaka Hrvatske. Na koncu je Zagreb upisao pobjedu 30-27 i natjecanje u Ligi za prvaka okončao sa svih 10 pobjeda.

Branko Tamše je bio zadovoljan na kraju.

- Moram biti, jer puno se toga mijenjalo, ali mislim da su ciljevi koji su postavljeni ostvareni na kraju priče i to je najvažnije. Iskreno veselim se sljedećoj sezoni. Što se same utakmice tiče mogu reći da smo puno stvari u odnosu na Poreč popravili. I obrana i Kastelic su bili na višoj razini, s druge strane Car dobar, ali Jaganjac ne toliko kao u Poreču. Veseli me da smo kontrolirali utakmicu, mislim da smo na kraju trebali i više pobijediti, ali za zadnju utakmicu sezone to je bilo sasvim OK.

Hrvoje Horvat trener Našičana nije se složio baš u svemu.

- Mislim da smo opet odigrali dobro i da smo zaslužili više od poraza. Pokazali smo kako se dobar rukomet igra u Našicama i nastavit ćemo s tom pričom. A vjerujem da će se i rukomet u Hrvatskoj razvijati u pozitivnom smjeru.

Junak susreta na svom oproštaju od Zagreba bio je Urh Kastelic.

- Bilo je emotivno, jer odlazim nakon dvije lijepe godine u Zagrebu i želio sam se odužiti svima za podršku koju sam imao. Znam da smo bili bolji nego u Poreču i da smo zaslužili pobjedu protiv jednog odličnog protivnika. Bila je bolja i obrana, a i ja sam se bolje osjećao nakon što sam u Poreču bio bolestan. Drago mi je otići na ovakav način.

Možda će se u Našice vratiti Ivan Sršen koji je bio prvi strijelac susreta sa 9 pogodaka. I pokazao se kao veliki dobitak za Zagreb. Na to pitanje odlazak ili ostanak nije mogao odgovoriti ‘jer pitanje nije u njegovoj moći’.

- Kraj je sezone, mnogo smo utakmica odigrali, pa smo se i mi čak na kraju umorili. Nexe je odličan protivnik, ali naš naslov je potpuno zaslužen. Dokazali su to Našičani jer su nas stiskali do kraja, nisu nam dali višu pobjedu. Pa se pojavilo i malo nervoze, grešaka, ali sve je dobro završilo i sada treba proslaviti. Ne, ne razmišljam o nekim stvarima kada sam na terenu, važno mi je samo dobro igrati gdje god.

I Ante Gadža je odigrao još jednu odličnu utakmicu, bio prvi strijelac Nexea. Napušta Našice i vjerojatno putuje prema Francuskoj.

- Odigrali smo stvarno dobro, kao i cijelu sezonu. Šteta je naravno kada izgubiš, no i Zagreb je bio dobar. Nije bilo lako, sezona nas je propisno umorila, ali na kraju smo zadovoljni, to je najbitnije. Makar je ljepše otići kao pobjednik.

Žal je ostao i kod Halila Jaganjca koji je bio dobar, makar ne na ekstra razini Poreča nedavno.

- Bila je dobra utakmica, dali smo baš sve od sebe. Bili smo blizu ponovo, a tako daleko na kraju. Nekad je to teško za glavu, ali moraš se s tim nositi. Bez obzira na sve ponosan sam na našu momčad i vjerujem da će Nexe nastaviti istim putem kao i dosad, ulagati i igrati vrhunski rukomet.

I onda su bila slikanja, pa fešta Bijelih lavova i njihovih ljubimaca u šatoru ispred dvorane. A mogli su i vani, kiša im i tako nije smetala. I da, Nexe je iz Kutije ispraćen pljeskom.

Linker
22. travanj 2024 22:07