Danijel Bartolic / CROPIX
CROATIA CUP

HRVATSKA NAKON NEUGODNOG IZNENAĐENJA U PRVOM POLUVREMENU STIGLA DO VISOKE POBJEDE Jedan od ključnih Červarovih igrača nakratko zabrinuo navijače

Kauboji će pod vodstvom Line Červara za tjedan dana na SP u Danskoj i Njemačkoj krenuti po svoju novu medalju na velikim prvenstvima. Hrvatski su rukometaši u Poreču u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo pobijedili Italiju s 28:20 i osvojili HEP Croatia Cup. U sjajnom drugom poluvremenu navijače je zabrinuo najbolji igrač utakmice Luka Stepančić koji je šepajući izašao iz igre. Srećom, Luka se naknadno javio i objasnio da se samo radilo o grčevima uzrokovanima umorom.
Piše: HinaObjavljeno: 05. siječanj 2019. 21:37

HRVATSKA - ITALIJA 28:20 (11:10)

POREČ SC Žatika. Gledatelja 3.000. Suci: Gubica i Milošević (Hrvatska)

HRVATSKA: Stevanović, Šego (7), Ivić (10); Duvnjak 3, Stepančić 7, Vida 1, Horvat 1, Karačić 1, Blažević, Štrlek 2, Musa, Šebetić, Slišković 1, Cindrić 1, Mandić 5, Kozina 2, Jaganjac, Šušnja 1, Šipić 3, Vranković. Izbornik Lino Červar

ITALIJA: Ebner (9+1), Fovio, Colleluori; Moretti 3, Bulzamini 2, Dainese, Argentini, Bortoli 2, D-Antino 1, Arcieri, Mengon, Stricker 1, Iballi 1, Dapiran, Turković 1, Mengon, Parisini 6, Škatar 3. Izbornik Sergio Palazzi

SEDMERCI: Hrvatska 2 (0), Italija 1 (0)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Jaganjac 18', Vida 47'), Italija 4 minute (Parisini 16', Škatar 37')

IGRAČ UTAKMICE: Luka Stepančić

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na HEP Croatia Cupu u Poreču koji je našim rukometašima poslužio kao posljednja provjera uoči skorašnjeg svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon što je u petak pobijedila Crnu Goru sa 34-22, Hrvatska je u drugom dvoboju slavila protiv Italije sa 28-20.

Hrvatska je odlično ušla u susret i brzo je povela 3-0, a potom neobjašnjivo stala. Bili smo bez pravih rješenja pa su Talijani u 12. minuti uspjeli izjednačiti na 6-6. Hrvatska se potom odvojila na dva gola razlike, a u 'plusu' nas je držao Marin Šego koji je u prvih 20 minuta sakupio sedam obrana uz čak 50 posto obrana. Međutim, niti Šego nije uspio sve obraniti, pa je Italija u 26. minuti imala sjajnih 9-9. Na koncu možemo biti sretni što smo na poluvremenu imali barem jedan gol prednosti (11-10).

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru hrvatske vrste. Nakon deset minuta igre u nastavku imali smo +5 (18-13), međutim uslijedio je novi pad i Italija je u zadnjih 10 minuta susreta ušla s minus dva (20-18). Završnica je ponovo pripala našim igračima. Serijom 4-0 pobjegli smo na +6 (24-18), a na koncu je završilo 28-20.

"Nisam zabrinut, mi smo se čuvali u ovoj utakmici. Za dva dana odlazimo u Njemačku i svi su pazili da se netko ne ozlijedi," kazao je izbornik Lino Červar koji će prije puta u Njemačku prekrižiti pet igrača.

Červar je naglasio kako je donio odluko o konačnoj listi putnuika za SP.

"Donio sam odluku, ali poštujem igrače i oni će prvi saznati," naglasio je hrvatski strateg.

Najbolji igrač u hrvatskim redovima bio je Luka Stepančić sa sedam golova, a odlično su bili i vratari Filip Ivić sa 11 i Marin Šego sa sedam obrana. Damir Mandić je dodao pet, a Domagoj Duvnjak i Marin Šipić po tri gola. Kod Talijana najefikasniji su bili Andrea Carolo Parisini sa šest i Alessio Moretti sa četiri gola, dok je Domenico Ebner imao 10 obrana.

Uoči ove utakmice reprezentaciji je priključen Damir Bičanića, osvajač srebra na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji pet godina kasnije.

"Prije susreta s Italijom izbornik je obavio razgovor s Bičanićem te mu je objasnio svoja očekivanja i potrebu da se priključi suigračima u Poreču", poručili su iz HRS-a.

Hrvatsku prvi susret na svjetskom prvenstvu očekuje u petak, 11. siječnja u Munchenu protiv Islanda. Slijedi dan odmora, a potom ogledi protiv Japana (13. siječnja), Makedonije (14. siječnja) i Bahreina (16. siječnja). Posljednji susret u skupini B imat ćemo protiv Španjolske 17. siječnja.

HRVATSKA - ITALIJA 28:20

HRVATSKA: Ivan Stevanović, Filip Ivić, Marin Šego, Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, Ivan Vida, Zlatko Horvat, Igor Karačić, Alen Blažević, Manuel Štrlek, Željko Musa, Luka Šebetić, Ivan Slišković, Luka Cindrić, David Mandić, Krešimir Kozina, Halil Jaganjac, Leon Šušnja, Marin Šipić, Jakov Vranković, Damir Bičanić

ITALIJA: Domenico Ebner, Vito Fovio, Andrea Colleluori, Alessio Moretti, Davide Bulzamini, Nicolas Dainese, Andrea Argentini, Thomas Bortoli, Nicolo D'Antino, Stefano Arcieri, Simone Mengon, Andreas Stricker, Ardian Iballi, Gianluca Dapiran, Dean Turković, Marco Mengon, Andrea Carlo Parisini, Michele Škatar

-----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

28:20 Vida i Šipić vode nas na velikih plus osam i sada možemo reći da je ovo rezultat koji smo očekivali i priželjkivali! Porečka publika velikim pljeskom isprača Kauboje uoči Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj. Izabranici Line Červara nisu oduševili u početku, no u drugome su poluvremenu pokazali zašto i ove godine možemo očekivati jedno od odličja na velikome natjecanju.

26:20 Šipić je lijepo fintom svladao Ebnera i otišli smo na plus šest, najveću razliku večeras, no zatim Talijani vrlo brzo vraćaju na pet razlike. Kozina zabija i opet je plus šest!

23:18 Duvnjak zabija možda i najljepši pogodak večeras, a zatim i Mandić dodaje još jedan! Opet smo na pet razlike.

21:18 Ivić i Mandić održavaju Kauboje na životu, sada je tri razlike za naše rukometaše. Loša vijest je da se Luka Stepančić ozlijedio i šepajući je izašao s parketa. Zamijenit će ga Jakov Vranković.

20:16 Talijani opet zabijaju dva brza pogotka, ali Bičanić i Šipić izvode sjajnu akciju i Šipić vraća na četiri razlike.

19:14 Čudesni Ivić brani zicer i spaja pet vezanih obrana! Mandić zabija za plus pet razlike!

18:13 Zabija Duvnjak, Ivić opet brani, zatim Stepančić dodaje još jedan pogodak! Talijani su prisiljeni zvati time-out.

16:13 Ovo već bolje izgleda. Ivić brani dvije prilike Talijana, a Stepančić dvama pogocima i Horvat jednim donose tri razlike prednosti! Ivić još jednom brani!

13:13 Obrana nikako ne funkcionira. Moretti zabija dva brza pogotka za novo izjednačenje. Na gol dolazi Filip Ivić.

13:11 Mandić zabija za vodstvo od dva razlike!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

11:10 Hrvatska s minimalnom prednošću odlazi na odmor. Posljednje golove za Kauboje postigli su Slišković i Štrlek. Izbornik Červar sigurno će imati pune ruke posla tijekom pauze, Hrvatska mora unaprijediti svoju igru.

9:9 Hrvatska se ponovno odvojila na dva razlike, ali Talijani golovima Parisinija i Iballija stižu do novog izjednačenja.

6:6 Nakon vodstva od 5:2, gosti su iznenađujuće dobrom igrom došli do izjednačenja i natjerali Linu Červara na time-out. Vrijeme je da se Kauboji razbude.

3:0 Hrvatski su rukometaši odlično počeli. Strijelci su Šušnja s jednim pogotkom te Stepančić s dva pogotka!

0:0 Počela je utakmica u Poreču! Sretno, Kauboji!

-----------------------------------------------------------

Linker
26. travanj 2024 03:24