CROPIX
TREBA DOGURATI DO DANA 'D'

ODLUČIVAT ĆE POVIJESNA UTAKMICA S FRANCUZIMA U ZAGREBU? Ozlijedili se glavni pucači hrvatskih protivnika, ali Francuska ima novu mašinu za golove!

OZLIJEDILI SE GLAVNI PUCAČI Ozljede vanjskih razarača Bjelorusije Vladislava Kuleša i Francuske Timotheya N’Guessana
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 17. siječanj 2018. 21:11

Highlight utakmice između Francuske i Bjelorusije u trećem kolu porečke skupine bili su litavski suci Mazeika i Gatelis. U Istri nisu griješili kao u ponedjeljak, ali imponira hrabrost EHF-a da delegira suce samo dan nakon što su rukometni svijet podigli na noge.

Na parketu je sve išlo svojim tijekom. Tricolori su uvjerljivo slavili s visokih sedam razlike, na istoj razdaljini ostavili su Austrijance dva dana ranije. Uz pobjedu protiv Norvežana u prvom kolu osigurali su broj jedan uoči putovanja u Zagreb i subotnje utakmice sa Švedskom.

Zbog toga jer se radi o našim protivnicima u zagrebačkoj skupini, važno je napomenuti da se Francuzima ozlijedio prvi lijevi vanjski Timothey N’Guessan, a Bjelorusima Vladislav Kuleš.

Dinart poslao najbolje

Oba su ozljede pretrpjeli u prvom dijelu i nisu se vraćali na teren. N’Guessan je stradao u obrani nakon što je na njegovo koljeno naskočio Gajdučenko svojom punom težinom. Izgledalo je ružno...

Kuleš je ozlijedio ručni zglob nakon kontakta s Nikolom Karabatićem pri udarcu. Također nije izgledalo lijepo, Kuleš je odmah otrčao iz igre i nije se više vraćao na parket.

Didier Dinart na teren je poslao sve najbolje što ima, u sastavu su bili i Karabatić i Sorhaindo, za razliku od dvoboja protiv Austrije, no, i jučer im je minutaža dozirana.

SN

U prvom dijelu istaknuo se vratar Gerard s tri obranjena sedmerca, dok je u drugom dijelu briljirao i iz igre na kraju skupivši 14 obrana. Vidi se iz utakmice u utakmicu kako se diže u formi.

Malih problema imali su Francuzi u prvom dijelu u obrani, pogotovo na desnoj strani gdje su ordinirali Dipanda i Mem. Bjelorusi su prečesto bježali njihovoj pažnji, no kada je Les Bleus i to pokrpao, otišli su na najvećih tri razlike do poluvremena.

U početku nastavka otišli su i na pet pogodaka prednosti, momčad Jurija Ševcova šest i pol minuta čekala je na pogodak, no, nije im ni prekid suše puno pomogao jer su do 40. minute Francuzi imali plus šest, a i kada su izašli Karabatić i Sorhaindo, prednost se popela do najvećih osam (26:18).

Ozljeda Myrhola

U tim je trenucima briljirao mladi desni vanjski Dika Mem koji će biti velika prijetnja u Zagrebu. Bjelorusima je do kraja zabio devet, a iako su Bjelorusi uspjeli doći na četiri razlike pet minuta do kraja i imali napad za minus tri, sve je ostalo samo na pokušaju.

Norveška nije imala većih problema s Austrijom, a Berge je više rotirao igrače. U drugom dijelu Austrijanci su zaigrali oštrije, Vytas Ziura nakon prekršaja nad Sagosenom izbačen je iz susreta, a najbolji norveški igrač ušao je u verbalni sukob s austrijskim izbornikom Johannessonom. Norvežanima se ozlijedio pivot Bjarte Myrhol, iako je vjerojatno izašao iz opreza.

Hrvatska će protiv Francuske igrati posljednju utakmicu drugog kruga, sljedeće srijede, a istog dana sastaju se Švedska i Norveška. Kombinacija je puno, ali jedno je sigurno - Hrvatska sutra mora pobijediti Bjelorusiju, potom i Norvešku u subotu, a odluka o polufinalistima iz naše Skupine I past će najvjerojatnije u srijedu.

Linker
27. travanj 2024 01:55