Damir Krajac / CROPIX
PRVI ISPIT U ČETVRTAK

PLINARI U RIJETKO TEŠKOJ SITUACIJI Vujović čeka jednog igrača, njegov gas do daske bio bi od velike pomoći grogiranom hrvatskom prvaku

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. studeni 2019. 15:12

Ništa se neočekivano nije dogodilo u Celju. Zagreb je jednostavno slab, a Vujović bespomoćan u traženju načina kako uspjeti. Ne pamti se prvi dio Lige prvaka sa 6 poraza i egalom. A Celje nije bilo bolje, tek malo sretnije i hrabrije, jer kada utakmicu dovršavaju najmlađi Grošelj i Novak, onda je Tomaž Ocvirk zaslužio pljesak za hrabrost i vjeru u mladiće, ali i mladići za ono što su pokazali.

Sve je teže zagrebašima, sve je manje prilika za kikseve. Celje je pobjeglo za tri boda i ima meč-loptu u Areni u četvrtak, a Zagreb šansu da dobije i čeka Elverum u nadi da bi s dvije pobjede i porazom Celja od Szegeda tu prednost mogao eliminirati ekspresno brzo, pa čak i povesti. Važno je nakon -2 i kako će rezultatski proći zagrebaši, jer međusobni skor s Celjem može odlučivati. Optimizam daje raspored koji će na proljeće, nadamo se resetiranoj momčadi, jer bez toga nema ništa, a upitno je i domaće natjecanje, Zagrebu donijeti doma Aalborg i Flensburg, koji ne moraju biti nepobjedivi. Celju će biti teže jer u Zlatorog stižu do kraja Barca, Szeged i PSG, a Celje mora u Elverum koji se još nada, Aalborg i Flensburg koji se bore za četvorku i uzvrat doma u osmini finala.

No, Zagreb za sve to mora biti bolji i sljedeće dvije utakmice može izvući samo na mišiće, jer iskreno ni, Celje ni Elverum nisu bolji. Vujović ne može zabijati zicere i koliko god bio iskren kada je priznao da je u dobroj namjeri dao Horvatu penal prekinuvši Bičanićev niz, toliko je istina da je sve probao, ali jednostavno nije dobio dobitnu kombinaciju.

Zagreb, 201019.
Arena Zagreb.
Rukometna utakmica EHF Lige Prvaka izmedju PPD Zagreb i MOL-Pick Szeged.
Na fotografiji: Veselin Vujovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Očito nema novca

Nema rješenja koja bi se ustalila, jednom je dobar Gadža, jednom Vistorop, jednom Mrakovčić, oni koji su slabi stalno su slabi... Da stvar bude gora, Horvat koji je rješavao takve situacije nije u formi, a njegov gas do daske bio bi strašno olakšanje ovoj momčadi. Zato ga Vujović traži kao ozebli sunce i nada se da će se to dogoditi protiv Elveruma i Celja u Areni u sljedećih tjedan i pol. Usput štiteći momčad kada je pitanje je li ipak stvar u kvaliteti, Vujović će reći:

- Da, jest, ali u Ferlinovoj, koji je sve to obranio.

Što kuha u sebi, samo on zna. Ovo definitivno nije bila dobra situacija za njega, zaslužio je više, jer baš je on trener koji je sa Zagrebom dostigao najviše posljednjih godina, ali zasad pomoć nije dobio. Očito nema novca za to, ali u Hrvatskoj mora biti igrača koji nisu slabiji od nekih koji sada igraju u Zagrebu i koji su dovoljno mladi da imaju petlje kao Novak ili Grošelj. Zagreb to mora popraviti - hitno!

Josip Šarac je dokaz, nažalost, mladi reprezentativac je bio na krivoj strani, i to je Zagreb skupo platio.

- Previše smo željeli uspjeh, nismo se dugo uspjeli stabilizirati. Na kraju smo se uspjeli izvući, što protiv Aalborga i Flensburga nismo, premda je Zagreb došao do egala. Iskreno, puno smo griješili, zato se nadam da će uz popravke u Zagrebu biti bolje i da ćemo pobijediti. Da će biti teže, to nije upitno. Uglavnom, u četvrtak će se presuditi tko ide dalje - kaže nakon utakmice mladi hrvatski reprezentativac u dresu Celja.

Horvat je optimist

Zlatko Horvat, u kojeg su uprte mnoge oči, je u krizi. Samopouzdanje je u padu, a treba biti suprotno.

- Imali smo priliku, ali na kraju je nedostajalo koncentracije u napadu, ali i 4-5 grešaka u obrani i golova koje nismo trebali primiti. Ferlin je dobar vratar, u formi, ništa čudno da je branio dobro, ali ipak nismo promašili toliko zicera kao u Elverumu. Kako god, mislim da rastemo i da ćemo se na kraju izvući iz ove teške situacije i biti bolji od njih međusobno. Nije lako, ali imamo to što imamo i mislim da će to do kraja sezone biti dobro.

Puno toga ćemo saznati u četvrtak. No, s ekstra Zlajom uopće ne sumnjamo. Vrijeme je, krajnje...

Linker
25. travanj 2024 06:18