Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
POD POSEBNIM POVEĆALOM

JEDAN JE IGRAČ POD POSEBNIM PRITISKOM I OKO NJEGA SE PUNO TOGA VRTI U NAŠOJ IGRI 'Svjestan sam situacije, moram dozirati stvari...'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. siječanj 2020. 23:14

Luka Stepančić nije bio prvo ime utakmice, ali je bio igrač oko kojeg se puno toga vrti u našoj igri. Treba znati da je na ovaj Euro došao bez pomoći nakon ozljeda Martinovića i Šebetića. Igrati svaku utakmicu od osam ili devet koliko bismo mogli imati u ovom ritmu nije lako, no Luka pokazuje da je moguće. Protiv Crne Gore pod ručnom…

- Istina, danas sam malo pustio gas, bilo je odlično. Kada se protivnička obrana povuče to mi jako odgovara, a kada ne odradi se posao za Karačića ili Cindrića koji uvijek nađu rješenja. Najvažnije da momčad dobije ono što joj treba u svakom trenutku.

I vaša obrana nakojoj vam dosta prigovaraju je bila na vrhunskoj razini.

- Pa, ja se trudim, mislim da je ovaj puta bilo dobro, da je Kuleš ostao na jednom golu iz igre, a njihov je prvi strijelac s vanjskog. Sredina je zatvorila Puhovskog i Nikulenku koji vole zabiti odozdo i sve u svemu jako smo harmonično djelovali. Kada svi igramo onda je puno lakše.

Jeste li se umorili?

- Nisam, dobio sam na kraju čak i predah. Svjestan sam situacije, moram dozirati stvari, jer drugačije bi bilo samoubojstvo. Sretan sam da smo dobrom igrom zaslužili i više odmora nego što smo planirali. To je dobar put i za dalje.

Vratili smo se na utakmicu s Bjelorusima.

- Ključ je naša obrana koja je usmjerila utakmicu. U napadu se uvijek pronađu rješenja, jer imamo individualnu kvalitetu i zato je jako važno da je obrana bila takva kakva je bila. Onda ta kvaliteta dođe do izražaja i zato je sve na mjestu.

Hoće li biti opuštanja, jer zadnja utakmica ne odlučuje - ništa.

- Mi uvijek gledamo pobjednički, tako ćemo i nastaviti. To znam sigurno, a tko će koliko biti an terenu to ćemo vidjeti. Momčad smo i to trebamo i ostati. Zato i sve pohvale mlađim igračima koji su dovršili utakmicu sa stilom,a posebno publici koaj nam je strašan motiv i uopće ne sumnjam da će nas nositi i u Beču u ključnim utakmicama. Pobijediti Srbiju u zadnjem nastupu ovdje je plan i s tri pobjede krenuti u Beč.

Linker
26. travanj 2024 18:11