Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
PUCANJE ODMAH NA POČETKU EP-A

ŠOU U SRPSKOJ REPREZENTACIJI NAKON PORAZA, IZBORNIK ZAVAPIO: 'Nemam riječi! Mi smo kukavice! U SVLAČIONICI CIRKUS: 'On bi nas najradije našamarao'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. siječanj 2020. 09:01

Utakmica Srbije i Bjelorusije najavljena je kao utakmica za prolaz u drugi krug natjecanja, jer svi su uvjereni da protiv nas šanse nemaju, a da će Crnu Goru obje selekcije dobiti. Hoće li, vidjet ćemo.

Početak je bio brz i dobar, posebno za Srbiju u čijem je dresu Sretenović zabijao i nemoguće. Onda mu se priključio i Radivojević i dok je bilo tako Srbija se držala dobro. No, onda su Sretenović i Radivojević počeli promašivati, brzopletost im je presudila i Saldacenka je gurnuo Bjelorusiju u prvu ozbiljnu prednost. Problem za Srbiju bio je loš Cupara na golu. Kada ga je zamijenio Ivanišević malo su se pokrenuli, došli do 13:13, pa i poveli, no nakon toga su opet pali, počeli griješiti i Bjelorusija je s plusom od jednog gola otišla na odmor.

Nije Bjelorusija briljirala, očekivalo se više. Dojam je bio da je Srbija na svojoj najboljoj razini i sve se pretvorilo u vrlo uzbudljivu utakmicu.

Utakmica se rasplamsala, bilo je i prežestokih dvoboja, puno posla za Portugalce koji su u nekoliko navrata tražili čak i pomoć video tehnologije. Bjelorusija je držala prednost od dva razlike, bježala i na četiri, pet.

Srbiji je kako se bližio kraj susreta bilo sve teže, osjetio se i napadački pad i Bjelorusija je očekivano otišla do pobjede. Od novih stvari kod Bjelorusa, vidjeli smo pivota Lukjančuka, vrlo brzog u sredini obrane, Podšivalova i Gajdučenka kao bržu verziju napada u kojem glavne role imaju u ovom slučaju više Nikulenka nego Puhovski, makar tako s nama ne mora biti. I neće, vjerojatno.

Izbornik Srbije Nenad Peruničić izjavio je nakon susreta:

"Nedostaju riječi za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike. Vjerovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakome smislu, a onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugome poluvremenu odstupili od mnogo stvari o kojima smo govorili. Prije svega da budemo stabilni. Obrana je nešto na čemu smo najviše radili posljednjih godinu dana, a onda u prijateljskim utakmicama s Francuskom i Norveškom primimo 111 golova. Obrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili 'team', nismo vjerovali u povratak, nismo pokazali stav što mi zaista želimo. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro pripremio momčad, prije svega psihički."

Na pitanje kako će pripremiti momčad za idući meč odgovara:

"Ekipa je ogledalo trenera, ja ne bježim od odgovornosti. Možeš imati loš dan, da vrhunski vratar ne obrani ništa, ali srce i karakter ti nitko ne može oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo nikako mogli parirati njima."

Srednji vanjski Stefan Vujić odradio je lavovski dio posla i 'popio' dobre batine:

"Odigrali smo solidno prvo poluvrijeme, iako nismo pomogli vratarima. U napadu smo dali dosta golova, ali imali smo tu crnu rupu, nekonkretnost i strah pojedinih igrača. Jedva čekamo sljedeću utakmicu. Mentalna snaga je sve, vidjet ćemo koliko ćemo se brzo spremiti i prijeći preko ovog poraza. Na nama je sve, pa ne može izbornik ući u teren, makar bi on to volio i našamarao nas sve.

Bjeloruski izbornik Juri Ševcov na presici je bio ipak hladnije glave:

"Imamo dobar start na prvenstvu, što je prilično važno. Imali smo probleme u prvome poluvremenu, no kasnije smo se uspjeli trgnuti. Imali smo i dosta isključenja, ali na kraju smo došli do pobjede. Čestitam Srbiji na fer igri i želim im sreću", poručio je Ševcov.

Rezultati by SofaScore

Linker
10. svibanj 2024 07:29