Foto: Ante Cizmic / CROPIX
ČUDNOVATI PUTEVI

SIN PROSLAVLJENOG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA I BIVŠI NJEMAČKI REPREZENTATIVAC IZNENADILI SVE Ostavili se elitnog rukometa zbog 'neobičnog' razloga

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 11. svibanj 2018. 17:19

Čudni su putovi rukometaša u Njemačkoj, barem ako je suditi po nedavnim transferima dvojice još uvijek aktualnih bundesligaša Roka Peribonija i Adriana Pfahla.

Aktualni vratar Ludwigshafena i sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Tončija prije dva mjeseca je obznanio da na kraju sezone odlazi u redove niželigaša TV Hochdorfa unatoč ponudi dosadašnjeg kluba da ostane na njihovim vratima.

Peribonio (26) se odlučio na branjenje u nižoj ligi i rad s mlađim selekcijama kluba da bi imao više vremena za stalan posao informatičara.

Isto je prije nekoliko dana objavio bivši njemački reprezentativac i član Göppingena Adrian Pfahl, koji u 35. godini napušta Bundesligu i odlazi u redove malo poznatog TSV Alfdorfa. Tamo će, isto kao i Peribonio, raditi s mlađim selekcijama, ali i posvetiti se struci. Pfahl će raditi u tvornici koja izrađuje strojeve visoke tehnologije, a samo nekoliko tjedana prije toga, točnije 19. i 20. svibnja, s Göppingenom će u Magdeburgu pokušati osvojiti EHF kup.

Za reprezentaciju je ovaj desni vanjski zaslužio 61 nastup, dok je u Bundesligi dosad igrao 279 puta uz 1.163 postignuta pogotka.

Linker
26. travanj 2024 04:21