REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

SLUŽBENA POTVRDA

SMIJENJEN VESELIN VUJOVIĆ! Osebujni trener priznao da je maknut jer je igraču Zagreba poručio da umre. Pobunili su se neki njegovi suigrači...

AUTOR:
  • Hina,
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.11.2019. u 13:38

 • Slovenski rukometni savez potvrdio je u srijedu da je prekinuo ugovor s dosadašnjim izbornikom muške reprezentacije Veselinom Vujovićem, te da će novog selektora izabrati do sredine idućeg mjeseca.

  Kako se navodi u priopćenju, Savez zahvaljuje dosadašnjem izborniku na njegovu doprinosu u ostvarivanju vrhunskih rezultata, a odluku o smjeni donio je zbog osjećaja da je u reprezentaciji došlo do "zasićenja" njegovim načinom rada, što bi bio rizik za razvoj reprezentacije na predstojećim natjecanjima.

  Pedesetosmogodišnji crnogorski stručnjak preuzeo je mjesto izbornika Slovenije 2015. godine, a s njime je reprezentacija osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine, što je njen najveći uspjeh do sada.

  Vujović je u razgovoru za jedan sportski portal potvrdio da se oprašta od funkcije slovenskog izbornika. Komentirao je navode da se razlaz dogodio zbog njegova verbalnog napada na jednog reprezentativca u klubu u kojemu su obojica angažirani (riječ je o prošlotjednom sukobu Vujovića i slovenskog reprezentativca Vlaha, kojem je trener tijekom utakmice Zagreba protiv Meškova u Brestu poručio 'umri, bre!') što je pokvarilo raspoloženje u slovenskoj izabranoj vrsti i dovelo do pobune nekih igrača protiv njega.

  Vujović tvrdi da je njegov "verbalni napad" na igrača bio krivo interpretiran, jer ga je zapravo temperamentno želio upozoriti na greške koje radi u igri i premalu agresivnost.

  Ne znam što će pisati u službenoj izjavi Rukometnog saveza, no  izgleda da je razlog prekida moj odnos prema slovenskom igraču, što je dovelo do pobune nekih njegovih kolega. Doveli su me zbog moga karaktera, a sada me zbog toga smjenjuju, kazao je Vujović za jedan makedonski portal, prenio je slovenski sportski dnevnik "Ekipa".

  Iz drugih medija