REUTERS/Fadi Al-Assaad / REUTERS
VELIKI POVRATAK

U NEDJELJU SU ZAJEDNO GLEDALI UTAKMICU, U PONEDJELJAK JE SILVIO SMIJENJEN, A SLAVKO POSTAVLJEN 'Mi smo prijatelji, a igrači bi se trebali zamisliti'

Zagrebaši su u ponedjeljak dobili novog trenera, nakon Veselina Vujovića vrata su nakon samo 6 mjeseci pokazana i Ivandiji, a na klupu dolazi Goluža, koji bi na toj poziciji trebao biti dva mjeseca - do odlaska u Meškov
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. travanj 2017. 12:19

Došao je u studenom, otišao u travnju. Mnogi su mislili da je prvotravanjski štos, iako je 1. travnja prošao, ali ne. Silvio Ivandija nije trajao ni šest mjeseci na klupi Zagreba. Drugi trener ove sezone nakon Veselina Vujovića, koji nije mogao opstati.

Još u ponedjeljak prijepodne vodio je trening u Kutiji šibica, a onda su ga direktori Ančić i Jović pozvali u “šok-sobu” i obavijestili da je to bio njegov posljednji trening na klupi zagrebaša.

Ni ljut, ni ogorčen

- Ne znam, u svakom slučaju nisam iznenađen jer sam tako nešto naslućivao. I sam sam rekao ako će klubu biti bolje tako, onda OK. Došao sam na nulu u Ligi prvaka, ostvarili smo prolaz u drugi krug, prošli smo pobjedom u Celju na Final Four SEHA lige. Mislim da smo realne ciljeve ostvarili. Imao sam puno problema s ozljedama igrača, puno odsutnih zbog SP-a... Svjestan sam da igra nije bila onakva kakvu smo očekivali. Taj Veszprem očito je bio previše, nezadovoljstvo se pojačalo. Kažem, nisam ljut, ni ogorčen, makar i drugi znaju gubiti tako. Ako je tako bolje za klub, neka bude. Nemam više što dodati - kaže Ivandija.

Zagreb, 011216.
Arena Zagreb.
Rukometna utakmica  9. kola skupine B Lige prvaka izmedju PPD Zagreb i  RN Loewen.
Na fotografiji: Silvio Ivandija.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Goluža je nasljednik?

- Keta je moj prijatelj, u nedjelju smo skupa gledali Kielce i Montpellier, komentirali igru iz Veszprema. Sigurno da mu situacija nije nepoznata i želim mu svu sreću do kraja sezone. Uz njih sam sve.

Toliko od bivšeg, a što kaže novi trener? Slavko Goluža bit će to samo dva mjeseca, prije nego što krene put Slovačke. Nije uobičajeno prije Final Foura SEHA lige tražiti novog šefa, ali kod nas nije ni neobično.

Jeste li iznenađeni?

- Teško da me danas bilo što može iznenaditi.

Kako se dogodilo?

- Nazvali su me iz kluba, koji mi je dao sve u karijeri, koji nikad ne bih mogao odbiti i dogovorili smo se začas. O Ivandiji, mom prijatelju, sve najbolje, svaki dan smo u kontaktu, razgovaramo.

Onda iz prve ruke znate i probleme?

- Dobro, naviknuo sam u životu na to. Igrači? Znaju kakav sam, sve sam ih na neki način trenirao. Znaju da ne odustajem od principa i što ih očekuje. Sigurno je da se i oni trebaju zamisliti.

Vardar mi je izazov

Situacija nije baš idealna, čeka vas SEHA polufinale s Vardarom?

- Pa što? Za mene je to velik izazov, a takav će biti i za momčad. Sigurno je da se nećemo predati.

Jeste li razgovarali s Linom Červarom, koji je u nedjelju s Metalurgom dobio Vardar?

- Što mislite? Naravno... - u svom će stilu Slavko.

S Ivandijom odlazi i njegov asistent Vladimir Jelčić, a Golužin pomoćnik bit će Andrija Nikolić, s kojim je već radio u klubu, a koji je pomagao i Veselinu Vujoviću. A da bi mogao u Bjelorusiju u četvrtak, morat će hitno po vizu u Beč. U Zagrebu baš nikad nije dosadno.

Linker
27. travanj 2024 01:30