SEHA League handball match Metaloplastika Sabac - PPD Zagreb, Hala Zorka, Sabac, Serbia, 03.09.2019, Mandatory Credit © Nebojsa Tejic / kolektiff
Nebojsa Tejic

PPD ZAGREB

ZAGREBAŠI ČEKAJU PARIŽANE 'Napad smo radili više, a obranu ćemo popraviti'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2019. u 11:12

 • Nije dobro krenuo Zagreb. Nije problem u rezultatima koliko u izvedbama i to je ono što treba popraviti protiv PSG-a. Očekivati čudo nije realno, ali probati biti konkurentan se mora, jer PSG je znao i pasti u Zagrebu, ništa slabiji nego danas. I toga se kao i njihove neupitne siline treba prisjetiti.

  Zlatko Horvat to dobro zna. Kapetan zagrebaša prevalio je puno toga ovih godina u Ligi prvaka i prije dolaska Parižana kaže:

  - Svi jedva čekamo da krene, te utakmice u Areni uvijek su posebne. Radili smo jako puno proteklih mjesec i pol. Spremni ulazimo u utakmicu, mislimo na sebe i na našu igru, imamo svaki svoj zadatak i vjerujem da možemo to ostvariti. Trebat će nam velika podrška, jer je velik i protivnik. Treba nam 60 minuta dobre igre da im se suprotstavimo. Mislim da o PSG-u ne treba govoriti, jer je puno se zna o njihovim argumentima s kojima su favoriti ne samo skupine nego i cijele Lige prvaka.

   

  Sad je teže

  Prisjetio se Zlaja i prošle sezone.

  - I lani smo potiho uz dosta promjena ušli u Ligu prvaka i dobro počeli. Svi znaju da možemo biti opasni i zato će nam biti puno teže dolaziti do bodova kao lani u Flensburgu ili Skjernu s kojima smo u konačnici i izborili plasman u osminu finala. To nam je cilj i ove sezone. Malo vremena će nam trebati jer imamo dosta novih igrača, neke stvari tražimo, ali vjerujem da ćemo uspješno doći do postavljenog cilja. Nažalost imamo i nekih probleme s ozljedama, ali tako je kako je - reći će Horvat na kojem se vidi promjena po pitanju kilaže na puno manje, što je svakako plus prije sezone koja će biti izuzetno naporna.

  U Veszpremu i Šapcu nije bilo dobro...

  - Sigurno da nismo još na razini koju sami očekujemo, ali je sigurno i da u mjesec dana ne možeš napraviti sve što bi želio. Više smo se u proteklom periodu bavili napadom, ne toliko obranom, ali to je sada na redu. Ne možeš sve jednostavno, jer bi 12 sati bio u dvorani, a ne ovoliko koliko smo radili. No, polako lovimo neke stvari, pa očekujem da se dižemo s vremenom. Na dobrom smo putu, uz malo strpljenja sve će doći na svoje.

  Prognoza za PSG?

  - Odigrati dobru utakmicu, poštovati dogovore, a za koliko će to biti dovoljno teško je odgovoriti - zaključak je Horvata.

  Iz drugih medija