HINA/ Taekwond klub Marjan

EUROPSKO PRVENSTVO

TREĆEG DANA EUROPSKE SMOTRE STIGLA JE I TREĆA MEDLAJA ZA HRVATSKU Sjajna Lucija Domić iz TK Marjan kući nosi broncu nakon tijesnog poraza u polufinalu

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2019. u 11:43

 • Posljednjeg dana prvenstva nastupaju Nika Petanjek (TK Dubrava) u kategriji do 73kg, Laura Glasnović (TK Jastreb) u kategoriji do 73kg i Matija Ružić (TK Grobnik) u kategoriji do 87kg.

  Lucija Domić iz TK Marjan osvojila je broncu u kategoriji do 62 kg trećeg dana Europskog taekwondo prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Helsinborgu.

  Na putu do medalje Domić je u prvom kolu sa 24-4 pobijedila Miu Rooke iz Velike Britanije, zatim u drugom kolu  sa 20-0 Julianu Lipatovu, u četvrtfinalu sa 30-11 Finkinju Jasmin Manninen da bi u polufinalu izgubila sa 6-7 od Čehinje Petre Stolbove.

  Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su na borilište izašli trećeg dana natjecanja Kristina Čerina (TK Banija Pandas, -67kg) zaustavljena je u četvrtfinalu, Marko Golubić (TK Metalac, -74kg) je predao Borbu drugog kola zbog ozljede, Ivan Vrgoč  (TK Jastreb, -80kg) zaustavljen je u drugom kolu, dok je Paško Božić iz TK Marjan u istoj kategoriji  stigao do četvrtfinala.

  Ovo je treča medalja na ovom natjecanju nakon bronce Paule Antunović i srebra Karle Kovač. Posljednjeg dana prvenstva nastupaju Nika Petanjek (TK Dubrava) u kategriji do 73kg, Laura Glasnović (TK Jastreb) u kategoriji do 73kg i Matija Ružić (TK Grobnik) u kategoriji do 87kg.

  Iz drugih medija