Damjan Tadic / CROPIX
POLA POSLA JE OBAVLJENO

U PAUZI IZMEĐU UTAKMICA LIGE PRVAKA MLADOSTAŠIMA SLIJEDI OKRŠAJ U MEVZA LIGI PROTIV AUSTRIJSKOG PRVAKA 'Veselimo se generalnoj probi kod Posojilnice'

Sven Šarčević, libero odbojkaša Mladosti, zadovoljan je pobjedom u prvoj utakmici pretkola Lige prvaka protiv engleskog prvaka.
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 24. listopad 2019. 12:45

Sven Šarčević, uskoro 29-godišnjak, iskusni libero Mladosti i hrvatske reprezentacije, ima inozemno iskustvo igranja u Belgiji i Finskoj. I nije se htio “istrčavati” preoptimističnim najavama uoči prve utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv engleskog prvaka IBB Polonije iz Londona. Iako mu je, čim je pogledao njihovu prvu snimku, zapravo sve bilo jasno.

- Ma jedno je snimka, a drugo stvarnost na terenu. Točno je da nisu izgledali posebno opasni na snimkama, ali opet, čekaš da ih vidiš na terenu, uživo. Možda su na snimci imali loš dan, možda nisu bili kompletni, možda... Stotinu možda. Zato smo bili oprezni i u najavama i na samoj utakmici.

Oprezno, trener Rade Malević rekao je - koncentrirani.

Bez opuštanja

- To je i tražio od nas. I stvarno smo bili koncentrirani tijekom sva tri seta. Nismo se opuštali jer kada si to “priuštimo”, onda to koji put izgleda nakaradno s naše strane. Možda se nije vidjelo, ali i protiv Engleza je bilo padova u igri, što si inače ne smijemo dopustiti.

Posljednja je rečenica primjer razmišljanja u Domu odbojke - nema opuštanja tko god bio na suprotnoj strani terena. A padova je bilo, ali su manje koštali nego što bi koštali protiv neke jače momčadi.

- Kvaliteta je bila debelo na našoj strani, slažem se, tako da se ti padovi u našoj igri nisu odrazili i na rezultat.

Uzvrat je u Londonu, u srijedu, 30. listopada, i ta bi utakmica trebala biti “zicer svih zicera”. No, slično je možda bilo i s vašim klupskim kolegicama, koje su također dominantno dobile prvi susret pretkola Lige prvakinja protiv ukrajinskog Harkiva sa 3:0 da bi u uzvratu izgubile identičnim rezultatom, plus zlatni set. Pretpostavljamo da je to i vama dobra škola.

- Točno, bit ćemo oprezni, nećemo dopustiti nikakva iznenađenja, nego i tamo idemo na pobjedu. Baš smo zato s tom mišlju i odradili tako koncentrirano ovaj prvi susret, svjesni da je to bio tek prvi korak.

Engleska odbojka nije vam nepoznata...

Predigra u subotu

- Igrao sam u reprezentaciji tada, bili su to moji počeci u nacionalnom timu, kada smo s njima igrali u Europskoj ligi. Igralo se tada u Sheffieldu, izbornik hrvatske reprezentacije bio je Malević, a oni su se pripremali za Olimpijske igre u Londonu. Ne sjećam se točno, ali mi se čini da smo jednu utakmicu izgubili u pet setova, a drugu dobili 3:0. A i dok sam igrao u Belgiji, sa mnom je u klubu bio jedan Englez, reprezentativni libero, ali te se sezone nije baš naigrao...

Zanimljivo se podudara da u subotu igrate 4. kolo regionalne MEVZA lige protiv Posojilnice, prvaka Austrije, u Bleiburgu, momčadi koja vas, kad dobijete Engleze, čeka u drugom pretkolu Lige prvaka.

- Ne bih još o Ligi prvaka, da se ne zalijećemo, da nam se ne obije o glavu, ali da, ako prođemo Londončane, čekaju nas Austrijanci. Poznajemo ih dobro, igrali smo s njima u pripremnom periodu na turniru u Kamniku, izgubili 2:3, no bili smo nekompletni, tada bez Ivana Raiča i Timofeja Poluiana, dva igrača iz prve postave. Momčad im je neznatno izmijenjena u odnosu na lani, dugo su zajedno i odlično se poznaju. Internacionalna momčad, imaju puno Slovaka, nešto Slovenaca, Poljaka i Nizozemaca i zapravo samo nekoliko Austrijanaca. Zapravo se jako radujem ovom susretu u subotu kod njih, da vidimo u kakvom smo odnosu sada kad smo kompletni. Biti će to odlična generalna proba za Ligu prvaka - zaključio je Sven Šarčević, iskusni libero Mladosti.

Linker
26. travanj 2024 22:00