SPORTSKE IGRE MLADIH

VELIKA DRŽAVNA ZAVRŠNICA SPORTKIH IGARA MLADIH Održan i Coca-Cola Cup! Najveći turnir u malom nogometu pohodio čak 107 gradova i mjesta u Hrvatskoj

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 16:14

Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina održala se od 30.7.- 10.8. na sportskim terenima diljem Splita. Mali sportaši amateri iz cijele Hrvatske besplatno su po tri dana uživala na moru uz druženje, zabavu i sportska natjecanja. Prva su na redu bila natjecanja u malom nogometu za 2008. godište i Kinder+ Sport turniru u košarci, nakon čega je slijedila državna završnica Coca- Cola Cupa.

Kinder+ Sport košarka

Košarkaši su svoje umijeće pokazali na terenima SC Gripe. Igralo se u 3 kategorije, a konačni raspored osvajača medalja je:

Mladići 2005. i ml.

1. Krvopijice (Osijek)

2. Fisije (Sl. Brod)

3. Bezimeni (Zadar)

Mladići 2003. i ml.

1. The Heat (Sl. Brod)

2. Ciglana D.O.O (Osijek)

3. Spinjare (Vinkovci)

Djevojke 2003. i ml.

1. Folkice (Zagreb)

2. Šokice (Sl. Brod)

3. Zadranke (Zadar)

Coca- Cola Cup

Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je čak 107 gradova i mjesta u Hrvatskoj.

Osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na završni turnir u Splitu koja se održala od 30.7.-2.8. na terenima FESB-a, Parka Mladeži i Spinutu. U turniru Državne završnice Coca Cola Cupa u Splitu sudjelovalo su 42 ekipe iz cijele Hrvatske: 2004. godište i mlađi - 21 ekipa i 2001. godište i mlađi 21 ekipa.

Velika finala održala su se na terenima FESB-a uz izravan prijenos na Sport klub 1 televiziji. Prve su na teren istrčale ekipe u godištu 2004. i mlađi: Brod 04 iz Slavonskog Broda i Zagorje Boysi iz Zaboka. Više sportske sreće imala je ekipa Zagorje Boysi, a zlatne medalje dodijelio im je Kristijan Matijašević, direktor marketinga za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, Coca-Cola Adria.

Kruna državne završnice za 2001. godište i mlađe bila je utakmica između ekipa Disco Club San Marco iz Slavonskog Broda i Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka. Brođani su odlično i dominantno ušli u utakmicu i osigurali rezultat 5:2. Zlatne medalje dodijelio im je Ivo Bjeliš, Direktor operativnih poslova Coca- Cola HBC.

Spektakl na FESB-u i prepune tribine nisu propustili ni Jadran Kapor, glavni urednik Slobodne Dalmacije, Lukša Jakobušić, potpredsjednik Hajduka zajedno s igračima Hajduka, te predstavnici Coca-Cola HBC.

Nakon Coca- Cola Cupa na red su došle i završnice za ostale sportove u sustavu Plazma Sportskih igara mladih: Šah, HEP rukomet i HPB odbojku na pijesku, odbojku i stolni tenis.

HEP turnir u rukometu igrao se u kategoriji 2004. godište i mlađi za djevojčice i dječake. U napetim finalima slavile se ekipe iz Splita: RK Centar i Split. Srebrne medalje osvojile su djevojke iz ŽRK Poreč i dječaci iz RK Ivanić Grad. U napetim utakmicama za bronce pobijedili su ekipe RK Metković i ŽRK Gorile iz Splita.

Ništa manje napeto nije bilo na terenima u Podstrani gdje se igrao HPB turnir u pijesku. Poredak u muškoj konkurenciji za 2004. godište iznjedrio je prvake iz ekipe Zadar, srebro za ekipu Pacijenti (Zagreb), te broncu za Mursu (Osijek). U ženskoj kategoriji slavio je OK Split, ispred ekipe Škvorc&Hranilović (Čakovec) i AOK Osijek.

Pobjede na državnim završnicama omogućile su plasman na međunarodnu završnicu u Splitu od 16.-22.8.

Jedinstvena je to prilika za sve školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.

Djeca i mladi iz regije druže se sa svojim vršnjacima na moru i uz sve godine održavanja na sportskim terenima nije zabilježen niti najmanji incident. Više od tisuću natjecatelja iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske pretvore Split u središte sporta cijele regije. Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, a među mnogobrojnim ambasadorima su Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Edin Džeko, Luka Modrić. Kruna sezone je ceremonija zatvaranja Igara koja će se održati 21.8. na splitskoj Rivi.

Svečano zatvaranje

Zabavno- sportski program na Rivi započet će u 20 sati besplatnim koncertom Frajli i Mie Dimšić nakon čega će uslijediti svečana ceremonija zatvaranja kojoj će prisustvovati mnogobrojni uzvanici iz sportskog, političkog i gospodarskog života Hrvatske i regije, te ambasadori Igara.

Budi navijač, a ne razbijač

U sklopu zatvaranja, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova predstavit će veliku zajedničku edukativnu akciju sprječavanja nasilja na sportskim terenima: ''Budi navijač, a ne razbijač''. Djeca iz cijele regije i svi Splićani moći će na licu mjesta vidjeti sve aktivnosti koje MUP provodi i planira provoditi u sprječavanju nasilja i edukaciji djece i mladih.

Ceremonija će uz izravan prijenos na N1 televiziji, završiti spektakularnim vatrometom, nakon čega će uslijediti nastavak koncerta Frajli.

Sve najbolje od Plazma Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranicama: Plazma Sportske igre mladih i instagramu: igremladih_hr

Linker
27. travanj 2024 05:34