Al Bello/Getty Images / Getty Images
STIGAO ODGOVOR IZ ITALIJE

NAJMOĆNIJI KLUB SVIJETA DEMANTIRA DA SE ODREKAO BOLESNOG HRVATSKOG KAPETANA 'Pitali smo ga želi li biti s nama, ali on je odlučio ostati u Hrvatskoj'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2018. 13:10

Tjedan dana prije početka vaterpolske sezone, a nakon pregleda u Rimu, na kojem su utvrđeni Suknovi problemi sa srcem, hrvatski kapetan nije samo udaljen iz momčadi (zbog nemogućnosti igranja, jasno), već je Pro Recco s njim raskinuo ugovor.

Podsjećamo, Sandro Sukno prije nekoliko je mjeseci obavio specijalistički pregled kod jednog od najcjenjenijih talijanskih kardiologa, a ujedno i najboljeg liječnika specijaliziranog upravo za rad sa sportašima, dr. Paola Zeppillija koji je ustanovio kako naš reprezentativac ima problema sa srcem.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Uslijedila je potom stanka, ali nakon novih pregleda ustranovljeno je kako se stanje kod Sukna pogoršalo i morao je prije vremena okončati sezonu, a da stvar bude gora iz Pro Recca su odlučili raskinuti ugovor s našim najboljim igračem. Ipak, predsjednik talijanskog kluba dematira takvu vijesti i tvrdi kako mu je ponuđeno mjesto pomoćnika trenera Vlade Vujasinovića, ali da je Sukno to odbio jer se nada kako još uvijek može igrati.

- Čim smo u klubu saznali za Suknovo stanje odmah smo mu omogućili najbolju liječničku skrb, sve u nadi kako bi ga što prije ponovno vidjeli u bazenu. Platili smo sve, od pregleda, letova, noćenja u hotelu i preglede kod najboljih specijalista koji nisu nimalo lošiji od američkih. Za vrijeme pauze, Sandro se nalazio s obitelji u Hrvatskoj. U prosincu, nakon što je ustanovljeno kako još uvijek nije spreman za povratak, pitali smo ga želi li ostati s nama do kraja sezone kao pomoćni trener Vujasinovića. Ipak, prije kluba mi smo obitelj. Ali, Sandro je želio ostati u Hrvatskoj iz osobnih razloga. Bila je to legitimna odluka koju smo u klubu prihvatili, ali to ne umanjuje našu privrženost spram njega. Još jednom želim naglasiti kako je Pro Recco u ovom slučaju pokazao veliku profesionalnost. Zdravlje naših sportaša je jedna od glavnih stvarni u klubu - kazao je predsjednik Pro Recca Maurizio Felugo.

Linker
27. travanj 2024 04:42