Beograd, Srbija, 220619. SRC Tasmajdan. Super finale FINA Svjetske lige, polufinale, Hrvatska - Spanjolska. Na fotografiji: Ivica Tucak.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
Pedja Milosavljevic / CROPIX

RIJEČ TRENERA

'ZAVRŠENA JE PRIČA U SKUPINI, ŠTO SMO HTJELI I ŽELJELI! ČETVRTFINALE JE KLJUČNO I NE DAJ BOŽE DA NAPRAVIMO KIKS' Tucak oduševljen nakon pobjede

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2019. u 08:06

 • Apsolutno sam zadovoljan. No i ova utakmica mora otići u onaj dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Sada ćemo se prvo isplivati i uživati. Završena je priča u našoj grupi, što smo htjeli i željeli. Prvi smo u skupini, izbjegli mogućnost sučeljavanja u osmini finala sa skupinom u kojoj su Srbija, Grčka i Crna Gora što bi već bilo stesno za osminu završnice. No, sada trebamo zaboraviti ovo što je iza nas. Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna. Ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to niti pomisliti. Rekao sam maloprije, želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na tlu, želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav. Mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. I taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom. Mirni smo. Čvrsto s nogama na tlu. Ponizni. No, svjesni svoje snage. To je ono što ne želim da ikada izađe iz naših glava - rekao je nakon pobjede nad Amerikancima, izbornik Ivica Tucak.

  Loren Fatović, jedan od rijeđih igrača u našem sastavu koji zasad još nije postigao gol, spomenuo je:

  - Opet smo od početka do kraja odigrali vrhunski. Opet neočekivano visoka gol-razlika. Stvarno nismo očekivali ovako dvije nadmoćne utakmice u prva dva kola. Nisu bile lagane, no rezultat tako pokazuje. Najvažnije je da smo ostvarili dvije pobjede i sada možemo mirno čekati četvrtfinale i svog suparnika, napraviti nekoliko treninga i odmoriti malo. Prvi cilj da budemo vodeći u skupini je ostvaren. Sada čekamo četvrtfinale mirni, bez pritiska. Mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu za velike rezultate.

  Centar Josip Vrlić ugradio je 3 pogotka u novu pobjedu na Svjetskom prvenstvu:

  - Još jednom smo pokazali nšu snagu, od početka do kraja. Kako u obrani, tko u napadu. Osim nekoliko manjih pogrešaka, možemo ipak biti zadovoljni. Na kraju je i Marcelić sjajno branio zadnju četvrtinu, ali ništa to nije. To je skupina, ostavljamo to iza nas jer sada tek, nakon grupne faze počinju pravi ispiti.

   

  Dean Bauer

  Iz drugih medija