Pedja Milosavljevic / CROPIX
RIJEČ TRENERA

'ZAVRŠENA JE PRIČA U SKUPINI, ŠTO SMO HTJELI I ŽELJELI! ČETVRTFINALE JE KLJUČNO I NE DAJ BOŽE DA NAPRAVIMO KIKS' Tucak oduševljen nakon pobjede

Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. srpanj 2019. 10:06

Apsolutno sam zadovoljan. No i ova utakmica mora otići u onaj dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Sada ćemo se prvo isplivati i uživati. Završena je priča u našoj grupi, što smo htjeli i željeli. Prvi smo u skupini, izbjegli mogućnost sučeljavanja u osmini finala sa skupinom u kojoj su Srbija, Grčka i Crna Gora što bi već bilo stesno za osminu završnice. No, sada trebamo zaboraviti ovo što je iza nas. Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna. Ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to niti pomisliti. Rekao sam maloprije, želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na tlu, želim da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav. Mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. I taj pobjednički stav se mora prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom. Mirni smo. Čvrsto s nogama na tlu. Ponizni. No, svjesni svoje snage. To je ono što ne želim da ikada izađe iz naših glava - rekao je nakon pobjede nad Amerikancima, izbornik Ivica Tucak.

Loren Fatović, jedan od rijeđih igrača u našem sastavu koji zasad još nije postigao gol, spomenuo je:

- Opet smo od početka do kraja odigrali vrhunski. Opet neočekivano visoka gol-razlika. Stvarno nismo očekivali ovako dvije nadmoćne utakmice u prva dva kola. Nisu bile lagane, no rezultat tako pokazuje. Najvažnije je da smo ostvarili dvije pobjede i sada možemo mirno čekati četvrtfinale i svog suparnika, napraviti nekoliko treninga i odmoriti malo. Prvi cilj da budemo vodeći u skupini je ostvaren. Sada čekamo četvrtfinale mirni, bez pritiska. Mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu za velike rezultate.

Centar Josip Vrlić ugradio je 3 pogotka u novu pobjedu na Svjetskom prvenstvu:

- Još jednom smo pokazali nšu snagu, od početka do kraja. Kako u obrani, tko u napadu. Osim nekoliko manjih pogrešaka, možemo ipak biti zadovoljni. Na kraju je i Marcelić sjajno branio zadnju četvrtinu, ali ništa to nije. To je skupina, ostavljamo to iza nas jer sada tek, nakon grupne faze počinju pravi ispiti.

Dean Bauer

Linker
27. travanj 2024 02:41