Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
ZRNČIĆ-DIM 41. NA TRENINGU

LOŠE VIJESTI IZ PJONGČANGA: TREBALA JE DEBITIRATI, A SADA SE EKSPRESNO VRAĆA U HRVATSKU Teška ozljeda mlade hrvatske skijašice

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2018. 11:15

Hrvatska skijaška reprezentivka Lana Zbašnik, u srijedu je na treningu veleslaloma osjetila bol u desnom koljenu, a u četvrtak je pregledom ustanovljeno kako su ozljede takve prirode da 18-godišnja Riječanka neće moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, priopćili su u petak iz Hrvatskog skijaškog saveza.

"Lana je u srijedu, tijekom prvog treninga veleslaloma u Jongpjongu, u jednom zavoju osjetila bol u desnom koljenu, a udarac skijom o skiju ju je povukao malo unazad. U četvrtak je napravljena magnetska rezonanca i utvrđena je skoro potpuna ruptura križnog ligamenta, parcijalna ruptura medijalno kolateralnog ligamenta i nagnječenje roga medijalnog meniska", stoji u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza.

Našoj mladoj skijašici ovo je trebao biti debitantski nastup na olimpijskim igrama, a trebala se natjecati u tehničkim disciplinama, veleslalomu i slalomu. Lana je prije dvije godine nastupila na Olimpijskim igrama mladih u norveškom Lillehammeru, gdje je osvojila 12. mjesto u veleslalomu i alpskoj kombinaciji. Nažalost, priliku za premijerni nastup na olimpijskim igrama imat će tek 2022. godine u Pekingu.

Zbašnik će se u nedjelju vratiti u Hrvatsku, a u ponedjeljak obaviti dodatne pretrage kod liječnika Hrvatskog skijaškog saveza dr. Miroslava Hašpla te nakon toga odlučiti daljnjem liječenju.

Zrnčić-Dim 41.

Na dan svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu skijaši su odvozili drugi službeni spustaški trening na kojem je najbolje vrijeme ostvario Talijan Cristof Innerhofer, za kojim je Natko Zrnčić Dim zaostao 2.54 sekunde i bio 41., a Filip Zubčić sa zaostatkom od 3.35 sekundi ostvario 52. vrijeme.

Drugi trening je održan na gotovo jedan kilometar kraćoj stazi u odnosu na onaj održan dan prije, jer su skijaši startali sa 1195 metara nadmorske visine, te prošli ukupno 2050 metara dugačku stazu, a ne punom dužinom od 2965 m, kad je start na 1370 m nadomorske visine.

Natko Zrnčić Dim će u večernjim satima po lokalnom vremenu predvoditi hrvatsku reprezentaciju noseći zastavu u svečanom mimohodu na otvaranju Igara, koje će biti održano na Olimpijskom trgu u Pjongčangu. Svečanost će započeti u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Spustaši će u subotu imati posljednji, treći trening, a za odličja će se boriti u nedjelju. Utrka će startati u 11 sati po lokalnom vremenu, odnosno tri ujutro po našem.

Linker
21. travanj 2024 10:36