REUTERS/Edgar Su
OKO 1200 LJUDI U KARANTENI

NOVI ZDRAVSTVENI PROBLEMI ZA HRVATSKE OLIMPIJCE Na popisu ozlijeđenih nova dva imena, a norovirus se sve više širi

Piše: HinaObjavljeno: 11. veljača 2018. 17:46

Zdravstveni bilten hrvatskih olimpijaca u Pjongčangu prilično je narušen, pa liječnici i fizioterapeuti imaju pune ruke posla, dok ZOI u Južnoj Koreji sve više prijeti norovirus.

Nakon skijašice Lane Zbašnik, koja je i prije početka Igara zadobila ozljedu koljena, i skijaša-trkača Edija Dadića koji je zbog bolova u nogama odustao u današnjoj utrci skiatlona, probleme s leđima imaju i sanjkašica Daria Obratov i ski-trkačica Gabrijela Skender. Fizioterapeut Zoran Pršo ima pune ruke posla, ali je za vjerovati da će oni ipak nastupiti u ponedjeljak, odnosno utorak.

Izgleda da je početak Igara bio poticajan i za tzv. Norovirus, upale probavnog sustava, koji je pojačanim širenjem u zoni Pjongčanga zabrinuo i olimpijske dužnosnike.

Zagreb, 300118.
Hotel Westin.
Ispracaj olimpijaca na Zimske OI U Pjongcang.
Na fotografiji:  Daria Obratov.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Tijekom prošlog tjedna broj zaraženih se s početnih 32 popeo na 128, a zanimljivo je da su na udaru najviše upravo pripadnici sigurnosnih službi koje sve više zamjenjuje vojska. Oko 1200 osoba je u karantemi, a u strahu od virusa brojni volonteri Igara odustaju od sudjelovanja. U restoranu Olimpijskog sela svi djelatnici su pod zaštitnm maskama, higijenske mjere su na vrhunskoj razini.

Linker
27. travanj 2024 01:25