CROPIX
ZAUSTAVIO GA DEL POTRO

MA, NEMA VEZE MAJSTORE Karlović neutješan nakon poraza: 'Pokušavao sam se boriti koliko sam mogao, ali to nije bilo dovoljno'

Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2016. 23:10

Nakon prvog dana finalnog dvoboja Davis Cupa između hrvatskih i argentinskih tenisača u Zagrebu rezultat je izjednačen 1-1, pa će pobjednik ovog natjecanja biti odlučen u nedjelju.

U prvom dvoboju u petak Marin Čilić je u Areni Zagreb svladao Federica Delbonisa sa 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2, da bi potom prvi argentinski reket Juan Martin Del Potro bio bolji od Ive Karlovića s 6-4, 6-7 (6), 6-3, 7-5.

Karlović, s 37 godina najstariji igrač koji je u zadnjih 96 godina nastupio u finalu Davis Cupa, ipak nije uspio iznenaditi favoriziranog Del Potra u meču koji je trajao 3 sata i 20 minuta igre. "Div sa Šalate" nije uspio doći do nijedne "break lopte" protiv Del Potra, imao je 35 aseva, ali i 12 dvostrukih pogrešaka pri servisu, dok je Argentinac meč okončao s 15 aseva i bez ijedne dvostruke.

- Nisam igrao dobro na početku i nisam uspio kontrolirati njegove servise. Pokušavao sam se boriti koliko sam mogao, ali to nije danas bilo dovoljno - rekao jke Ivo.

Kada je u pitanju atmosfera, Karlović nije skrivao oduševljenje.

- Atmosfera je bila fenomenalna, konstantno su me navijači dizali kad god mi je to bilo potrebno. Bez njih bi mi bilo još teže, nadam se da će i u iduća dva dana doći u što većem broju.

Dal Potro je s druge strane otkrio kako je uspio srušiti Ivu.

- Kada igrate protiv Karlovića morato stalno biti strpljivi, a ja sam upravo takav bio. Čekao sam svoju priliku iako moram priznati da je on odigrao sjajan meč. Izgubljeni tie-break me frustrirao, ali sam došao do svoje igre.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
26. travanj 2024 08:16