Getty Images
20, 19, 17...

'FEDERER ĆE IMATI JOŠ SAMO JEDNU ŠANSU DA BUDE NAJVEĆI' Kako će se rasplesti utrka za najvećeg svih vremena, mogu li Rafa i Novak skinuti Rogera?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2020. 09:19

Nakon što je spuštena zavjesa na još jedno izdanje Australian Opena, podvlači se crta. I uistinu sve je uzbudljivija utrka, lov na lentu najvećeg - svih vremena. I dok su najveći teniski stručnjaci (uglavnom sa zapada) otpisivali Novakove šanse u toj utrci, polako se mijenjaju mišljenja...

Roger na 20, Nadal na 19 i Đoković na - 17. To je trenutačno stanje na listi osvojenih Grand Slam turnira. Godine? Roger 39, Nadal 33, Novak 32! I to je ono što daje veliku dozu optimizma za Đokovićev tim, ali i za Rafin. Iako se slavni ujak Toni pribojava Srbina kao "samog vraga", što je nerijetko i sam govorio otvoreno u intervjuima...

"Da, Rafa je osvojio više Grand Slam naslova, ali Novak je bolji tenisač", rekao je u jednom intervjuu Toni i pojasnio:

Saeed KHAN / AFP)
SAEED KHAN AFP

"Rafa je za nijansu lošiji od Đokoviću kada govorimo o tenisu i o samoj igri."

Uostalom, statistika Đokovića protiv njih dvojice najbolje ide u prilog toj tezi. Bolji je i od Rogera (27-23), i od Nadala (29-26)...

No postoje još oni koji vjeruju da Federer ima šansi zacementirat se na listi najvećeg svih vremena.

"Roger ima šansu. Vjerojatno još samo jednu. Jednu da osvoji Grand Slam turnir. I to će biti na Wimbledonu. Mislim da je još uvijek među najboljim igračima na travi", rekao je Pat Cash, Australac koji je osvojio Wimbledon u osamdesetima.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 30: Roger Federer of Switzerland walks off court after losing his Men's Singles Semifinal match against Novak Djokovic of Serbia on day eleven of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 30, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Hannah Peters/Getty Images)
Hannah Peters/Getty Images

"I to će mu biti zapravo zadnja šansa ako želi ostati na prvom mjestu, jer Nadal i Đoković će ih sigurno još osvajati"., dodao je.

Đoković je svjestan da i njemu vrijeme sve brže curi, pa nije skrivao reći svoju taktiku...

"Znam da dolazi vrijeme kad ću igrati samo određene turnire, pa ako želim priliku da dohvatim te brojke, to će se morati dogoditi ove ili sljedeće godine. Dati ću sve od sebe da u tome i uspijem", otkrio je za Eurosport.

Nadal? Možda nije toliko dominantan na ostalim podlogama, ali jedna je njegova. Dovoljno je napisati - Roland Garros. Čak 12 naslova! I sigurno će ih još biti, iako, s 33 na leđima, možda ne previše.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 29: Rafael Nadal of Spain talks to an official during his Men’s Singles Quarterfinal match against Dominic Thiem of Austria on day ten of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 29, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Darrian Traynor/Getty Images)
Darrian Traynor Getty Images
Rafael Nadal razgovara s jednim od službenika Australian Opena

"Rafa? Jedan, dva Roland Garrosa može osvojiti, ali sasvim dovoljno da prestigne Federera, ako ovaj primjerice "zakaže" na Wimbledonu.", reći će John McEnroe.

"Đoković je sve bliže i bliže. Kad osvoji Australian Open, onda generalno ima dobru sezonu. On je već sad favorit na Wimbledonu. Ako ga osvoji, to je već 18. naslov. A to ga čini i favoritom na US Openu, a što je onda njegov 19. naslov.", kaže Mats Wilander i dodaje:

"Na kraju godine bi se moglo dogoditi da imamo dva igrača sa 20 Grand Slam naslova i jednog sa 19. A Novak bi možda mogao imati i više ako bi u jednoj kalendarskoj godini osvojio sva četiri".

Čeka nas uzbudljiva sezona, svi s nestrpljenjem iščekuju sljedeći Grand Slam turnir i novu utrku...

Linker
26. travanj 2024 23:49