USA TODAY Sports
PREKID DUGOG POSTA

NAJBOLJA HRVATSKA TENISAČICA MEČOM U TRI SETA OTVORILA NASTUP NA US OPENU Martić protiv susjede proslavila prvu pobjedu u New Yorku nakon 8 godina

Trenutačno najbolje plasirana hrvatska tenisačica Petra Martić nakon osam godina uspjela je ostvariti pobjedu u glavnom ždrijebu posljednjeg "grand slam" turnira sezone US Opena u New Yorku, ona je u susretu 1. kola nadigrala Slovenku Tamaru Zidanšek sa 6-4, 4-6, 6-1 nakon nešto više od dva sata igre.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 21:19

US Open dobro je počeo za hrvatski tenis. Petra Martić prva se pojavila na terenu i prošla prvu prepreku, svladala je Slovenku Tamaru Zidanšek u tri seta, ali je za pobjedu protiv Mariborčanke morala raditi više nego što je očekivala. Naime, naša tenisačica je nakon izjednačene igre u prvom setu načinila break u devetom gemu, a prethodno je propustila neke prilike, baš kao i Slovenka, a u sličnom tonu nastavila je u drugom setu.

​Činilo se da bi to moglo biti lagana pobjeda, jer je Martić povela s 2:0, izdržala break prednosti sve do 4:3 u drugom setu. No, tada je došlo do obrata; naša je tenisačica, ne samo izgubila servis, nego je izgubila tri gema zaredom te posljedično izgubila i set.

​Strah, međutim, nije bio potreban, jer je naša tenisačica apsolutno dominirala trećim setom, povela je s 4:0, a za loptu ili dvije mogla je taj treći set dobiti i sa 6:0. No, to doista nije bilo potrebno jer je glatko i uvjerljivo došla do pobjede, što je vrlo dobro u odnosu na ono što je igrala proteklih tjedana.

Dućanka je tako nakon punih osam godina posta napokon dočekala slavlje na terenima Flushing Meadowsa. Pomalo neobično zvuči da je još 2011. upisala posljednju pobjedu na US Openu, protiv Barbore Strycove, zapravo tek jednu od dvije jer je dvije godine ranije svladala i Severine Beltrame. Sada je, međutim, taj neugodan niz prekinula i s optimizmom može gledati prema sljedećem meču.

Protivnica naše tenisačice u 2. kolu bit će Rumunjka Ana Bogdan, koja je uz gubitak samo četiri gema u dvoboju dviju kvalifikantica pobijedila britansku predstavnicu Harriet Dart. Bogdan (26) trenutačno je 152. tenisačica na WTA ljestvici, a protiv Martić je do sada igrala tri puta. I dva puta izgubila.

Ono što je zanimljivo jest to da je izgubila od Martić u Istanbulu ove godine, a na istom je turniru Petra pobijedila i - Zidanšek. Ne treba valjda posebno napominjati da je Martić na kraju turnir u Istanbulu i osvojila, pa bi sve ovo trebao biti dobar predznak za našu najbolju tenisačicu. Nadamo se u srijedu još jednoj "reprizi" iz Istanbula.

Inače, prvi dan US Opena, barem prvi dio prvoga dana, nije privukao veliku pozornost gledatelja, pa su se neki britanski komentatori čudili zašto mečevi nisu rasprodani, iako su, recimo, u 11 sati prema lokalnom vremenu u New Yorku krenule Čehinje Karolina Pliškova i Tereza Martincova. Treća nositeljica je pobijedila u dva tie-breaka, i zaključila da je uvijek teško igrati protiv sunarodnjakinje; bio je to dvoboj prepun pogrešaka i izgubljenih servisa, na kraju je za nekoliko poena u oba tie-braka poznatija Čehinja bila bolja. Za početak turnira tenis je bio sve samo ne nezaboravan, ali sigurno je da će, pogotovo večernji dvoboji, napuniti gledalište.

Linker
24. travanj 2024 19:21