CROPIX
ANA STVARA IME

SLAVNA TENISAČICA DALA NAJVEĆI KOMPLIMENT FANTASTIČNOJ ANI KONJUH 'Ovako su igrale Venus i Serena kad su imale 17 ili 18 godina'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. rujan 2016. 10:49

Nekada sjajna tenisačica a danas vrlo ugledna komentatorica ESPN-a Pam Shriver dala je najbolji mogući kompliment Ani Konjuh nakon što je naša mlada tenisačica ostvarila prvu Top 10 pobjedu u karijeri i plasirala se u četvrtfinale US Opena, što ni jedna Hrvatica prije nje nije uspjela.

- Ovu izvedbu Ane Konjuh možete usporediti s Venus i Serenom kad su imale 17 ili 18 godina. To je bilo tako dobro - rekla je 54-godišnja Amerikanka, osvajačica 21 singl titule i nevjerojatnih 111 u igri parova, od kojih je 20 s Grand Slam turnira; 19 s Martinom Navratilovom i posljednja s Natašom Zverevom na US Openu 1991.

Shriver i Navratilova su najbolji ženski par svih vremena, najveći uopće, veće od Boba i Mikea Bryana, makar to za priču o našoj Ani Konjuh nema puno veze, ali riječi gospođe iz Baltimorea definitivno imaju specifičnu težinu. Usporediti 18-godišnju Dubrovkinju s najvećom ikad, što Serena sa svakim novim mečom sve više jest, te Venus, sedmerostrukom pojedinačnom Grand Slam pobjednicom, pohvala je bez premca.


Sjetila se Wimbledona

Vremena u kojima su tinejdžerke osvajale najveće turnire stvar je prošlosti, uostalom, kad je Ana lani uzela naslov u Nottinghamu bila je najmlađa unatrag deset godina i to samo pokazuje promjenu garda na WTA Touru. Stoga je njen ulazak u četvrtfinale u Flushing Meadowsu izazvao golemo zanimanje, još i više dominantna predstava protiv četvrte igračice svijeta. Pogotovo u retrospektivi onoga meča u Wimbledonu prije dva mjeseca i nesretnog epiloga za Dubrovkinju, koja je imala tri meč-lopte prije nego je stala na lopticu i iskrenula gležanj kod 7:7 u trećem setu.

- Sjetila sam se Wimbledona gdje sam imala dvije meč-lopte.

Zapravo je imala tri, ali to sada nema veze.

- Mislila sam da to ne smijem dopustiti ovdje i da neću propustiti ovu priliku. I zato sam jednostavno išla po sve, to je bio ključ meča. Presretna sam.

I dobila je sve sa 38 winnera i 27 neforsiranih pogrešaka, sve je držala u svojim rukama i imala pod kontrolom. Baš kako je najavio tata Mario, “ovaj će meč ovisiti o Ani”. Nadamo se da vam nije zazvučalo bahato, to je čisto teniska procjena i nije važno što je Radwanska 88 mjesta bolje rangirana. Petnaest winnera više u prvom setu, 14 u drugom. Nakon otvarajućih 0:2 sve je brzo sjelo na svoje mjesto, Poljakinja je peti put zapela u osmini finala US Opena.

- Stvarno sam uzbuđena zbog onoga što sam pokazala, servis mi je bio prilično dobar. Mislim da sam Radwansku ostavila bez odgovora.

Taj servis, na koji smo stalno upozoravali, bio je na 59 posto ubačaja prvog, a to znači da je dobila 30 od 35 poena nakon njega. To je - bomba, ukupno 29 asova u četiri meča kao Madison Keys i Karolina Pliškova, prva je Serena Williams sa 42.
Igrale su pod krovom Arthur Ashea zbog prijetnje od kiše, možda i zbog vjetra izazvanog uraganom Hermine. Radwanska je bila malo ljuta zbog toga, Ana je samo prihvatila situaciju takva kakva jest, ali bilo joj je drago.

- Nije bilo vjetra, nije bilo sunca ni bilo čega što bi me moglo ometati. Zato sam se mogla posvetiti svojoj igri i dati ono najbolje što imam.

youtube

Stvarno sam sretna

I što se toliko svidjelo Pam Shriver.


Ono što je još impresivnije, kad se Ana pripremala servirati za četvrtfinale, odjednom se začula buka kao da se sve ruši, suci na crtama su poskakali kao da ih je netko redom piknuo u stražnjicu. Ana je isto bila malo uplašena, zastala je, stavila lijevu ruku na srce...

- Samo sam si ponavljala, “ostani u igri, ne žuri”. To je bilo to.

Četvrtfinale US Opena. Velik je to rezultat.

Linker
26. travanj 2024 18:59