Damir Krajac / CROPIX
DAVIS CUP

KRAJAN PRIJAVIO NAJBOLJE ŠTO IMA U POHODU NA OBRANU NASLOVA U MADRIDU Naši udarni igrači su nazadovali i u "skupini smrti" osjećaju se kao autsajderi

Hrvatska će finale Davis Cupa u kompleksu Caja Magica otvoriti 18. studenoga protiv Rusije, a dva dana kasnije se sastaje sa Španjolskom.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. listopad 2019. 11:17

Reprezentacija Hrvatske će u najjačem sastavu braniti naslov osvajača Davis Cupa zaslužen prošle godine u Lilleu kad su u finalu uvjerljivo nadjačali Francusku s 3:1. Bilo je to posljednje izdanje Davis Cupa kakvog pamtimo, a od ove godine pod komandom nogometaša Barcelone Gerarda Piquea formiran je novi sustav s 18 reprezentacija u šest skupina, koje će se boriti za pobjedu. Završnica je zakazana u Madridu od 18. do 24. studenoga, Hrvatska je u skupini B sa Španjolskom i Rusijom, definitivno “skupina smrti” u kojoj se izabranici Željka Krajana vjerojatno osjećaju kao autsajderi.

Krajan je, naime, prijavio doista najjaču postavu s Marinom Čilićem i Bornom Ćorićem za pojedinačne mečeve, te Matom Pavićem, Nikolom Mektićem i Ivanom Dodigom kao igračima za susrete parova. Na papiru nemamo boljih, nemamo ih ni u stvarnosti, ali u odnosu na prošlu godinu naša dva udarna tenisača su nazadovala, te su u trenutku prijava Čilić (23) i Ćorić (24) izvan Top 20.

Moćni suparnici

U odnosu na konkurenciju u skupini to ne izgleda dovoljno dobro, jer Španjolsku će predvoditi drugi tenisač svijeta Rafael Nadal (friško oženjen, od 4. studenoga će biti prvi na rang-listi nakon što je ove godine osvojio Roland Garros po 12. put i US Open po 4. put) i Roberto Bautista Agut, koji je konačno dočekao moment da se plasira u Top Ten. Uz Španjolsku moćno izgleda i Rusija, naš prvi suparnik u skupini, jer izbornik Šamil Tarpišev ima čudesnog Daniila Medvedeva, pa Karena Hačanova i Andreja Rubljova.

Počela prodaja ulaznica
Iz Hrvatskog teniskog saveza (HTS) su objavili kako je u ponedjeljak počela završna prodaja ulaznica za turnir, a karte se mogu kupiti na kupiti na stranici: https://www.daviscupfinals.com/ticketing.

Hrvatski sektori su B19 i B20, a za popust od 15 posto za hrvatske navijače utipkajte CROATIATENNIS pod “Discounts with code”.

Medvedev je još uvijek u nizu od šest finala na šest posljednjih turnira (osvojio tri: Cincinnati, Sankt Peterburg, Šangaj) i četvrti je na svijetu, Hačanov se još drži u Top Tenu, a Rubljov je na 22. rođendan osvojio Moskvu, turnir u rodnom gradu i na pragu je ulaska u Top 20 (22).

Hrvatska će finale Davis Cupa u kompleksu Caja Magica otvoriti 18. studenoga protiv Rusije, a dva dana kasnije se sastaje sa Španjolskom. Kroz skupine će u četvrtfinale proći osam reprezentacija, šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane (igraju se tri meča po dvoboju, dva singla i jedan par).

Sigurno je da će biti maksimalno neizvjesno, ne samo u našoj skupini, nego u svima, jer prema prijavama ovo će biti elitno natjecanje. Uz Nadala kao neprijepornu prvu zvijezdu, za Srbiju će igrati Novak Đoković, za Veliku Britaniju je prijavljen Andy Murray, lanjski finalisti Francuzi su u top sastavu (Monfils, Tsonga, Paire, Mahut, Herbert), Kanada djeluje ozbiljno (Raonic, Auger-Aliassime, Pospisil).

Mogućnost promjena postoji sve do dan prije početka, dakle, 17. studenoga, a svaki izbornik može promijeniti tri tenisača.

Očito je da unatoč svim prijeporima oko formata Davis Cupa, tenisači vole igrati za svoju državu i za sada nema većih izostanaka (Kei Nishikori je ozlijeđen).

Madridsko finale:
SKUPINA A

Srbija: Đoković, Lajović, Troicki, Krajinović, Tipsarević
Japan: Nishioka, Uchiyama, Daniel, Sugita, McLachlan
Francuska: Monfils, Tsonga, Paire, Herbert, Mahut
SKUPINA B
Hrvatska: Čilić, Ćorić, Pavić, Mektić, Dodig
Rusija: Medvedev, Hačanov, Rubljov, Donskoj
Španjolska: Nadal, Bautista Agut, Carreno Busta, Lopez, Granollers
SKUPINA C
Argentina: Schwartzman, Pella, Mayer, Zeballos
Čile: Jarry, Garin, Tabilo, Barrios, Podlipnik-Castillo
Njemačka: Struff, Krawietz, Kopfer, Kohlschreiber, Mies
SKUPINA D
Belgija: Goffin, Coppejans, Gille, Vliegen, Darcis
Kolumbija: Cabal, Farah, Giraldo, Galan, Gonzalez,
Australija:
SKUPINA E
Velika Britanija: A. Murray, Evans, J. Murray, N. Skupski
Nizozemska: Haase, T. Griekspoor, Van de Zandschulp, Koolhof, Rojer
Kazahstan:
SLUPINA F
Italija: Berrettini, Fognini, Seppi, Bolelli
Kanada: Raonic, Auger-Aliassime, Shapovalov, Pospisil
SAD: Fritz, Opelka, Querrey, Tiafoe, Sock

Linker
24. travanj 2024 01:51