Getty Images/Ilustracija
KLADIONICE IH OBUZELE...

SKANDAL UZDRMAO TENISKI GLOBUS Osvajač tri ATP turnira i član Top 30 namještao mečeve: Progovorila Andrea Petković, a umiješano je čak 135 igrača!

Istraga traje više od godinu dana, a čak 135 igrača umiješano je u namještanje susreta i na popisu se nalaze predstavnici Belgije, Francuske, SAD, Španjolske, dakle ne prevladavaju isključivo Rusi i "istočnjaci"...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. prosinac 2019. 20:42

Uz skandale u tenisu zadnjih godina najčešće se spominje doping, ali kladionica je također sve "popularnija" na listi onih stvari koje ne promoviraju taj sport u najboljem svjetlu zadnjih godina...

Naime, kako pišu ZDF i Die Welt, čini se da se vodi istraga protiv jednog njihovog tenisača (M.H., inicijali), a navode kako je u skandal umiješana i jedna zvijezda iz Top 30 koji ima tri ATP naslova. Istraga traje više od godinu dana, a čak 135 igrača umiješano je u namještanje susreta i na popisu se nalaze predstavnici Belgije, Francuske, SAD, Španjolske, dakle ne prevladavaju isključivo Rusi i "istočnjaci".

Sep 1, 2017; New York, NY, USA; Diego Schwartzman of Argentina returns a shot to Marin Cilic of Croatia on day five of the U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Jerry Lai-USA TODAY Sports
USA Today Sports

No ipak, sama ideja stigla je naravno s istoka...

"Riječ je o mreži armenske mafije, a koja se masovno širi preko sedam zemalja u Europi. Vrlo su inteligentni i varaju na najvišem nivou", otkriva zamjenik javnog tužitelja Belgije, te dodaje:

"Oni imaju ljude koji su odgovorni za račune, koji peru novac i uspostavljaju kontakt s igračima."

U tenisu se vrte milijarde eura, a navodno su upravo teniski mečevi idealni za "pranje novca". Idealan je i iz još jednog razloga, jer je individualan sport i nema potrebe za uplitanje više igrača.

"Nisu u pitanju samo igrači koji tako rješavaju svoju egzistenciju, ima ih dosta i koji su bili među 50 najboljih na svijetu", rekao je Marco Trungelliti, za Die Welt, nekada 112. tenisač svijeta.

Twitter

Na tu temu kontaktirali su i Andreu Petković, njemačku tenisačicu porijeklom iz Bosne i Hercegovine...

"Znam dosta igračica i igrača koje su kontaktirali. Uglavnom traže one igrače koji su iz siromašnijih zemalja", otkriva 32-godišnjakinja iz Tuzle.

Dakle, traži se optuženi iz Top 30, a koji ima - tri ATP naslova, pa je računica vrlo jednostavna: to može biti Matteo Berrettini koji ima tri naslova) i čak je član Top 10 najboljih, a iste uvjete zadovoljavaju i Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Benoit Paire, te Nikoloz Basilashvili.

U svakom slučaju još jedna istraga koja će potencijalno raščistiti neke stvari, no sigurno je, utjecat će i na antipromociju...

Linker
08. svibanj 2024 07:28