Switzerland's Roger Federer (R) is hugged by Spain's Rafael Nadal (L) during their tennis match at The Match in Africa at the Cape Town Stadium, in Cape Town on February 7, 2020. (Photo by RODGER BOSCH / AFP)
RODGER BOSCH / AFP

'MEČ ZA AFRIKU'

FOTO: ROGER FEDERER I RAFAEL NADAL POSTAVILI APSOLUTNI REKORD Legende svjetskog tenisa odigrale povijesni meč u Cape Townu

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 08.02.2020. u 08:55

 • Roger Federer i Rafael Nadal ispisali su povijesne stranice tenisa.

  Naime, slavni dvojac je odigrao ekshibicijski meč u južnoafričkom Cape Townu, a njihov je sraz gledalo čak 51.954 gledatelja. Rekordan je to broj gledatelja na jednom teniskom meču. Dosadašnji rekord držao je meč Federera i Alexa Zvereva iz Mexico Cityja s kraja 2019. godine koji je s tribina pratilo 42.517 gledatelja.

  U 'meču za Afriku' humanitarnog karaktera u kojem je rezultat bio manje bitan Federer je inače pobijedio sa  6:4, 3:6 i 6:3.

   

  Uoči samog meča revijalni susret parova odigrali su Federer i Bill Gates protiv Rafaela Nadala i Trevora Noaha. Na kraju su sa 6:3 pobijedili Federer i osnivač Microsofta.

  "Bila je ovo čarobna večer", rekao je nakon susreta 38-godišnji Federer, kojem je ovo bio prvi meč u Južnoafričkoj Republici u kojoj je rođena njegova majka Lynette.

   

  Iz drugih medija