Damir Krajač / CROPIX
LJUT NA ORGANIZATORE

Mate Pavić ljut nakon poraza: 'Suđenje je bilo sramotno, kao i to što nisam dobio pozivnicu'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. veljača 2014. 23:01

Malo je nedostajalo da se Mate Pavić pridruži šestorici Hrvata u glavnom ždrijebu. U 3. kolu kvalifikacija propustio je veliku priliku protiv Andreja Kuznjecova, nekada juniorskog pobjednika Wimbledona. Dobio je 20-godišnji Splićanin prvi set, imao 3:1 u trećem i 40:40 na servis Rusa, ali malo se “ruka skratila” kada je bilo najvažnije.

Nije bilo ni “sudačke pomoći”, dapače, po Matinu mišljenju bilo je obrnuto.

- To je sramota. Još sam u šoku - govorio je Pavić, koji ni nakon sat vremena nije ohladio glavu.

- Da domaća sutkinja tako sudi protiv domaćeg tenisača na domaćem terenu...

Ključ je bio poen u delikatnom trenutku - kod 4:4 u tie-breaku trećeg seta. Mate je već počeo slaviti poen, kada je sutkinja iz stolca Adelka Činko za njegovu loptu viknula - aut.

- Nije samo da su mi svi okolo rekli da je loptica bila dobra nego je i prekasno mijenjala odluku, tek nakon što je Kuznjecov prosvjedovao.

Prosvjedovao je potom i Mate.

- Znam da nije bilo pametno raspravljati se, ali ne možeš si pomoći u tom trenutku. Preostala dva poena poslije toga nisam zapravo ni odigrao... Nadam se samo da mi ona neće više suditi.

Nije samo sutkinja bila izvor nezadovoljstva kod Splićanina.

- Razočaran sam što me organizatori nisu stavili barem na širi izbor za pozivnicu za glavni turnir. Očito su me i oni, kao i HTS i svi, strpali u isti koš, kao igrača za parove.

Mate je 56. na svijetu u parovima, s Marinom Draganjom (ATP 59) ide mu jako dobro. U singlu je 412. igrač svijeta, Draganja 1.048. Igrat će i na Indoorsu zajedno.

- Istina je da zbog igranja parova izgubim dosta tjedana u singlu, ali meni je i dalje prioritet karijera u pojedinačnoj konkurenciji. Neću odustati od toga, dapače, želim dokazati svima da nisam rođen samo za parove - hrabro će Mate.

Linker
26. travanj 2024 12:34