Kevin Krawietz
 Julian Finney/Getty Images / Julian Finney Getty Images
NOVI POSAO

PRIJE GODINU DANA JE SENZACIONALNO OSVOJIO ROLAND GARROS, A DANAS RADI U DUĆANU ZA 450 EURA 'Neki se ustaju i u pet ujutro kako bi police bile pune'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2020. 13:14

Pandemija koronavirusa već sada je izazvala veliku ekomomsku krizu u čitavom svijetu, a nije zaobišla niti sport. Jedan dio sportaša se na različite načine snalazi ne bi li ostao u formi jedom kada čitava priča završi, dok drugi dio pokušava preživjeti.

Takav je slučaj s osvajačem Roland Garrosa, Kevinom Krawietzem koji se za vrijeme pandemije zaposlio u trgovačkom centru.

- Radim u dućanu za 450 eura već nekoliko tjedana. Još ranije sam planirao biviti se nekim 'normalnim' poslom, a koronavirus mi je dao priliku da se okušam i u tome. Neke kolege ustaju se u pet ujutro i u dućanu su do pola šest popodne, rade sve kako bi police bile pune. Ovo je način na koji mogu naučiti imati više empatije prema drugima - rekao je Krawietz za Der Spiegel, pa nastavio:

- Tijekom života sam imao taj luksuz da svoj hobi pretvorim u posao. Inače sam trenirao tri do četiri puta tjedno. Kupio sam i role, pa uz pomoć njih odlazim na posao - kazao je Krawietz koji je prošle sezone na senzacionalan način osvojio Grand Slam, ali i četiri turnira iz Challenge serije.

Linker
02. svibanj 2024 11:38