Ruben de la Red
 Alex Livesey/Getty Images / Alex Livesey Getty Images
TUŽAN KRAJ

ZVIJEZDA KOJA JE NOGOMETU REKLA ZBOGOM SA SAMO 25 GODINA NA LEĐIMA Bio je na vrhuncu, igrao za Real, osvojio Euro, a onda se dogodio kobni 30. studeni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2020. 13:37

Jedan od najboljih veznih igrača svog vremena, Španjolac Ruben de la Red Gutierrez igrao je nogomet života, a onda je naglo primoran završiti čitavu priču i to sa samo 25 godina.

De la Red je bio produkt omladinske škole Real Madrida, a do reprezentacije Španjolske stigao je zahvaljujući sjajnim igrama u dresu Getafea. Također valja istaknuti kako je bio i član 'furije' koja je 2008. godina suvereno osvojila i Europsko prvenstvo.

Nakon epizode u Getafeu, Real ga je vratio u svoje redove i iduću je sezonu otvorio sa stilom. Zabijao je u prvenstvu i Superkupu, kao i u Ligi prvaka, a onda je stigao kobni 30. studeni 2008.

MANCHESTER, ENGLAND - JUNE 02:  Paul Scholes of Manchester United slide tackles Ruben De La Red of Real Madrid during the charity match between Manchester United Legends and Real Madrid Legends at Old Trafford on June 2, 2013 in Manchester, England.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason/Getty Images / Clive Mason Getty Images
Ruben de la Red

U utakmici Kupa kralja protiv Real Uniona se srušio na teren, a nakon liječničkih pregleda ustanovljeno je kako ima velikih problema sa srcem. Iduće dvije sezone pokušavao se postepeno vratiti na teren, ali 2010. godine odlučio je reći konačno zbogom nogometu.

Jedno vrijeme radio je i kao trener u omladinskim kategorijama Reala i Getafea.

Linker
17. svibanj 2024 23:31