Denis Doyle/Getty Images
TIU JE PRESUDIO - KRIV JE

VIDEO: ULOVLJEN NA DJELU Uglednom tenisaču prijeti doživotna suspenzija zbog namještanja dvaju mečeva

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2018. 13:33

Trenutno 84. tenisač svijeta Nicolas Kicker nalazio se na Roland Garrosu i pripremao se za nastup na drugom Grand Slam turniru sezone kada je informiran da je proglašen krivim za namještanje dvaju mečeva na Challengerima u 2015. godine, u Padovi u lipnju i Baranquilli u rujnu.

Tako ovaj 25-godišnji Argentinac umjesto nastupa na French Openu neće imati pravo nastupa na bilo kojem porofesionalnom turniru do daljnjega. Suspendiran je na neodređeno, a očekuje se da bi mu mogla biti izrečena doživotna suspenzija.

Jedinica za integritet tenisa (TIU) objavila je da 25-godišnji Kicker nije kriv samo za otkrivanje ishoda svojih mečeva nego i zato što nije prijavio pokušaj podmićivanja i nije surađivao u istrazi.

Kicker je 37. igrač po redu koji je sankcioniran od strane TIU-a od njegovog osnutka 2008. godine i drugi najbolje rangiran nakon Daniela Köllerera. Najbolji ranking ovog argentinskog tenisača bio je u lipnju prošle godine kada je bio 78. na svijetu, a te je godine u siječnju stigao do trećeg kruga Australian Opena.

Argentinčev meč protiv Ekvadorca Giovannija Lapenttija dugo je vremena bio pod velikim povećalom istražitelja. Uoči meča Kicker je bio favorit na kladionicama s koeficijentom 1.50, a njegove dvostruke pogreške u dno mreže s kraja trećeg seta zaista su teško objašnjive.

Linker
08. svibanj 2024 04:36