Čilić i Ćorić sigurno će biti motivirani i željni pravog uvoda u novu sezonu nakon što im 2019. nije bila dobra i uspješna
 Srdjan Stevanovic/Getty Images
BLIŽI SE KRAJ POTRAGE?

TRENER NEDAVNOG TOP 10 IGRAČA PREUZIMA HRVATSKU? Ivanišević i Ljubo niti ne pomišljaju da napuste Đokovića i Federera, ali jedno drugo ime je favorit

Ni Goran Ivanišević ni Ivan Ljubičić nego Vedran Martić. To je, doznajemo, mogući rasplet internog natječaja za izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije, premda službena potvrda zasad još nije na vidiku
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. studeni 2019. 23:52

Martić je 52-godišnji Splićanin, trener Rusa Karena Hačanova koji je do prije mjesec dana bio Top 10 igrač, a danas drži 17. mjesto ATP ljestvice. U vrhunskom je tenisu već jako dugo, od 1996. do 2000. radio je s Ivaniševićem i doveo ga na drugo mjesto na svijetu, a nakon toga je bio i trener Petre Martić (s kojom nije u rodu).

Premda nakon fijaska reprezentacije u Madridu nije slovio kao favorit za klupu, njegovo se ime počelo intenzivnije spominjati posljednjih dana. Izvršni direktor Vladimir Jovanoski nije nam mogao potvrditi informaciju, tek je kratko poručio da “HTS ne pregovara s Martićem”, ali zato smo naznaku da se ide u tom smjeru dobili iz dva druga izvora.

Kontaktirali smo i Bornu Ćorića, koji je spreman podržati Martića za izbornika, a sudeći prema riječima našeg najboljeg tenisača, konsenzus bi se mogao postići među svim članovima reprezentacije.

- Sviđa mi se ideja o Martiću kao izborniku. On je veliki stručnjak, ima odličan odnos sa svim igračima i definitivno ima znanje i karakter da vodi hrvatsku reprezentaciju - kaže Ćorić.

Split, 170712.
Dvadesetjednogodisnja tenisacica Petra Martic u teniskom centru Pomak odgovarala je na pitanja novinara povodom odlaska na Olimpijadu u London. Petra je trenutacno na 51. mjestu WTA liste tenisacica, a ovogodisnje osvajanje osmine finala na Roland Garrosu je je najveci upjeh u dosadasnjoj karijeri.
Na slici Petra Martic i teniski trener Vedran Martic iz Tenis akademije Pomak.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX CROPIX

Narednih dana sigurno će se oglasiti i Marin Čilić, kojega u Madridu nije bilo zbog ozljede, ali će kao najiskusniji član reprezentacije imati važnu riječ u konačnoj odluci o izborniku.

Što se tiče opcija s kojima je još u Madridu baratala predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, prilično je izvjesno da od njih neće biti ništa. I Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić imaju najbolje moguće angažmane, stožeri Đokovića i Federera ipak su plafon u svjetskom tenisu, a HTS teško može podastrijeti ponudu koja bi ih zainteresirala.

Ivanišević se s Đokovićem već dogovorio za nastavak suradnje u 2020., a Ljubičić je ionako prebukiran obavezama - osim suradnje s Federerom vodi i svoju menadžersku agenciju pa mu izbornički posao nije bio ni u primisli. U kuloarima se spominjao čak i Mario Ančić, no njegova se karijera već duže vrijeme razvija daleko od teniskih terena, u kancelarijama Wall Streeta.

Ostaje nam pričekati da (ako već nisu) krenu razgovori s Martićem, jer HTS nema puno vremena. Bliži se kraj godine, uskoro valja podvući crtu u svim segmentima, a odmah nakon Nove godine Hrvatsku očekuje nastup na ATP Cupu. Budući da to natjecanje nema veze s Davis Cupom, vođa može biti i netko od igrača, ali ako se Čilić, Ćorić i ostatak ekipe dogovore oko novog izbornika, već bi se i turnir u Australiji mogao iskoristiti kao “generalka”, odnosno prilika za bildanje dobre atmosfere uoči Davis Cupa.

Linker
26. travanj 2024 15:05