ZAVIDIMO MU

Mabruku je došlo vrijeme za mirovinu, koju će provesti na jednom od naših najljepših otoka

Nakon punih 20 godina rada u jednoj konjičkoj udruzi, u svoje ga je okrilje primila udruga Bračke šape
konj mabruk, privatni album, ustupile bračke šape
 Mabruk, privatni album

Borički arap zvan Mabruk ovih dana seli na Brač, gdje će uživati u svojim umirovljenički danima. Svoj novi dom naći će na zemljištu udruge Bračke šape. Star je 20 godina i toliko je vremena proveo u jednoj konjičkoj udruzi, gdje je uveseljavao i odrasle i djecu.

- Zbog svojih godina, Mabruk ide u mirovinu što ne znači da je njegov život na kraju. Kažu ljudi da umriovljenički dani mogu biti jako lijepi i zanimljivi. Upravo to želimo pružiti Mabruku. Dobru hranu, suhu štalu i dobro društvo. To mu žele i bivši vlasnici pa smo dogovorili da sutra Mabruk putuje na Brač - kažu volonteri Bračkih šapa.

image
konj mabruk, privatni album, ustupile bračke šape
Mabruk, privatni album

Konj će, sasvim sigurno, uživati. Najprije zato što ima društvo - na zemljištu je koza Suzy, kao i nekoliko magaraca te mačke. Sve to Bračke šape same su uredile i pomažu, bez razlike, baš svim životinjama kojima je to potrebno.

- Trebamo za početak vašu pomoć za plaćanje prijevoza koji će nas koštati 1200 kuna. Ako bude koja kunica viška, malo bi uzeli sijena i zobi da nadopunimo zalihe i eventualno ako nešto bude falilo od opreme. Svakako, kad se ekipa sprijatelji, gradili bi još jednu manju štalu, al' čekat ćemo malo bolje vrijeme. Budite uz nas ili nas posjetite na našoj zemlji da sanjamo zajedno - pozivaju Bračke šape.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 20:35