OPRAVDAN STRAH

Očajni vlasnik ZOO vrta: ‘Morat ćemo ubiti sve predatore, pobjeći će nam zbog granatiranja‘

Ako se to dogodi, predstavljat će opasnost za ljude u Harkivu i okolnim selima

Predatori u ZOO vrtu  Aleksandra Feldmana

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Voditelj ZOO vrta iz ukrajinskog Harkiva Aleksandar Feldman rekao je kako će možda morati donijeti odluku da ubije lavove, tigrove i medvjede zbog neprestanog granatiranja Rusa. Postoji opravdan strah, piše Standard, da bi životinje mogle pobjeći i postati prijetnja ljudima koji još uvijek žive u gradu i okolnim selima.

Na njihovim kavezima već postoje oštećenja i, kako je Feldman rekao, pravo je čudo da već nisu pobjegli, u panici od bombardiranja. Neke su životinje već preselili - među njima su bili i klokani. No, sad očajnički traže rješenje za velike predatore. Preselili bi ih u Poltavsku oblast, neće imati druge nego ih usmrtiti.

- Nevjerojatno mi je teško govoriti o ovome. No, mislim da nam prioritet trebaju biti ljudski životi - rekao je.

Na Facebooku je objavio niz snimki - objavio je kako su volijere posve uništene, kao i sva infrastruktura parka.

- Moramo večeras odlučiti hoćemo li medvjede uspavati ili ih preseliti. Pokušat ćemo spasiti barem malene jaguare. I pantere. No, ostale ćemo životinje morati usmrtiti - rekao je Feldman, koji je zamolio financijsku pomoć kako bi se platio transport životinja na sigurno.

U granatiranju 17. ožujka ubijena su dva orangutana i čimpanze, potom je dva dana kasnije poginulo devet jelena, a 20 ih je pobjeglo u šumu.

U parku je prije rata živjelo više od 300 vrsta životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:20