Cropix
U STILU ROBERTA CARLOSA

VIDEO: NAJLJEPŠI GOL NA NAJTUŽNIJEM STADIONU Pogledajte čudesan eurogol jednog od najvećih talenata HR nogometa: 'Sva sreća da imamo takvog majstora!'

Lokomotiva je u osmini finala Hrvatskog kupa čudesnim pogotkom 19-godišnjeg supertalenta Lovre Majera izborila četvrtfinale na stadionu u Kranjčevićevoj
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 26. listopad 2017. 13:57

Lokosi su u prvoj brzini i uz puno sreće minimalnom pobjedom srušili otpor vrlo dobrih zagrebaša te opravdali ulogu favorita i plasirali se među osam najboljih momčadi u hrvatskom Kupu.

No, veliko je pitanje bi li družina s Kajzerice slavila očekivani prolaz da su zagrebaši poentirali u samom začetku utakmice. A imali su za to najbolju moguću prigodu.

Šemper se iskupio

U 5. minuti vratar gostiju Adrijan Šemper u samo nekoliko sekundi prošao je put od tragičara do junaka. Prvo Šemper u 16-ercu sapleo vrlo dobrog Pintarića, a sudac Pajač opravdano je pokazao na bijelu točku. No, potom se Šemper iskupio i obranio udarac s 11 metara izvođača Kauzlarića.

Koliko je skup navedeni promašaj, Pjesnici su spoznali u ključnom trenutku dvoboja koji se dogodio u 28. minuti. Pobjednika je odlučio trenutak genijalnosti mladog nogometnog majstora Lovre Majera koji je iz slobodnog udarca s 25 metara lijevom nogom zakucao loptu u lijevi gornji kut.

Trener Lokomotive Mario Tokić tijekom gotovo svih 90 minuta nije bio previše zadovoljan izvedbom svoje momčadi, koja kao da je malo podcijenila suparnika, što joj se u konačnici ipak nije osvetilo. Zagrebaši su, ipak, ostavili dobar dojam i ukoliko slične prezentacije budu prikazivali i u 3. HNL Zapad, mogao bi se ovaj stari i nekad veliki zagrebački klub vrlo brzo vratiti barem u drugoligaško društvo.

Dražen Madunović, trener Zagreba:

- Smatram da smo prema prikazanom zaslužili proći dalje. U svemu smo bili potpuno ravnopravni renomiranom prvoligaškom suparniku, a ako ne i bolji u većem dijelu dvoboja. Pobjednika je odlučila individualna kvaliteta pojedinca, ali unatoč porazu možemo biti ponosni na naše izdanje. Trebamo samo nastaviti u istom stilu i sigurno rezultat neće izostati na kraju sezone.

Mario Tokić, trener Lokomotive:

- Iz ovog dvoboja jedino je važno da smo prošli dalje. Ne mogu biti nimalo zadovoljan igrom moje momčadi, a možda smo malo podcijenili suparnika. Sva sreća da u momčadi imamo majstora kakav je Lovro Majer, kojem svi ostali suigrači mogu zahvaliti na prolazu među osam najboljih. Nadam se da ćemo u ždrijebu imati malo sreće, jer je naša želja da u ovom natjecanju prođemo što je dalje moguće.

Linker
27. travanj 2024 04:57