Screenshot

SAMO JEDNA SITUACIJA

VIDEO: NIKAD ČIŠĆE KOLO HNL-a! Sudački ekspert izdvojio jednu situaciju i poslao poruku sucima: 'Čestitam vam, ali ako biste sljedeći puta mogli...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.03.2020. u 20:52

 • Nije bilo mnogo posla za sudačkog eksperta HNTV-a, negdašnjeg arbitra s naših prvoligaških travnjaka, Antu Vučemilovića-Šimunovića nakon 24. kola HNL-a.

  Izdvojio je tek jednu situaciju, onu iz 28. minute maksimirskog derbija između Dinama i Rijeke. U njoj je nakon zaleđa Mislava Oršića situacija pregledavana dosta dugo u VAR-sobi, nakon čega je donešena odluka da se gol poništava.

  - Sudac utakmice jasno je primjenio zadnje naputke i pričekao dok se akcija odigra do kraja te tako odgodio svoju odluku, iako je njegov pomoćnik pokazao zaleđe. VAR-soba je potvrdila odluku pomoćnog suca pa je i na koncu označena nedozvoljena pozicija - rekao je Šimunović.

   

  Posebno pojašnjenje dao je o dugotrajnom pregledavanju situacije kod video-asistenata.

  - Treba naglasiti da je provjera trajala više od tri minute, što je dosta dugo te bi za sljedeće situacije u kojima se VAR bude koristio ta odluka donosi brže. Čestitam sucima na donošenju ispravne odluke, međutim, ako mogu, nek sljedeći puta budu malo ekspeditivniji - zaključio je Šimunović.

   

  Iz drugih medija