Screenshot
SAMO JEDNA SITUACIJA

VIDEO: NIKAD ČIŠĆE KOLO HNL-a! Sudački ekspert izdvojio jednu situaciju i poslao poruku sucima: 'Čestitam vam, ali ako biste sljedeći puta mogli...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2020. 21:52

Nije bilo mnogo posla za sudačkog eksperta HNTV-a, negdašnjeg arbitra s naših prvoligaških travnjaka, Antu Vučemilovića-Šimunovića nakon 24. kola HNL-a.

Izdvojio je tek jednu situaciju, onu iz 28. minute maksimirskog derbija između Dinama i Rijeke. U njoj je nakon zaleđa Mislava Oršića situacija pregledavana dosta dugo u VAR-sobi, nakon čega je donešena odluka da se gol poništava.

- Sudac utakmice jasno je primjenio zadnje naputke i pričekao dok se akcija odigra do kraja te tako odgodio svoju odluku, iako je njegov pomoćnik pokazao zaleđe. VAR-soba je potvrdila odluku pomoćnog suca pa je i na koncu označena nedozvoljena pozicija - rekao je Šimunović.

Posebno pojašnjenje dao je o dugotrajnom pregledavanju situacije kod video-asistenata.

- Treba naglasiti da je provjera trajala više od tri minute, što je dosta dugo te bi za sljedeće situacije u kojima se VAR bude koristio ta odluka donosi brže. Čestitam sucima na donošenju ispravne odluke, međutim, ako mogu, nek sljedeći puta budu malo ekspeditivniji - zaključio je Šimunović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:51