Screenshot
NIJE DOBRO POČELO

VIDEO: TEŽAK PORAZ RIJEKE U PRVOJ UTAKMICI Pogledajte kako su velika nada Vatrenih i pakleni Švicarac albanskog porijekla mučili Bišćanovu obranu

Nakon ulaska Brekala u 36. minuti Wolfsburg je zaigrao konkretnije u napadu.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 12. siječanj 2019. 17:47

Manje od 24 sata nakon što su stigli u Portugal na središnji dio zimskih priprema, nogometaši Rijeke odigrali su prvu utakmicu i odmah protiv najjače momčadi s kojom će igrati tijekom boravka u Albufeiri.

Nogometaši Rijeke poraženi su u prvom pripremnom susretu protiv Wolfsburga s uvjerljivih 3:0, a sva tri pogotka za trenutno petoplasiranu momčad Bundeslige postigao je švicarski reprezentativac albanskog porijekla Admir Mehmedi. Njemački sastav koji je utakmicom s „bijelim“ završio ciklus priprema pred nastavka prvenstva u kojem ga idućeg vikenda čeka ogled sa Schalkeom 04, većim dijelom susreta sasvim očekivano bio je bolji takmac.

S punu trke i požrtvovnosti u prvih pola sata igre Rijeka je dobro parirala „vukovima“. U dva navrata (19. i 31. minuta) uspjeli su i zaprijetiti preko Čolaka koji nažalost nije bio precizan. No, nakon ulaska Brekala (u 36. zamijenio ozlijeđenog Ginczeka) Wolfsburg je zaigrao konkretnije u napadu.

Samo minutu nakon ulaska hrvatski reprezentativac je zaprijetio iskosa s lijeve strane, ali Sluga je uspio skrenuti njegov udaraca. Pod odlučnijim naletima Nijemaca obrana Rijeke u 42. je prvi put pokleknula. Brekalo je natrčao na loše izbačenu loptu iz kaznenog prostora, a njegov udarac s ruba kaznenog prostora Mehmedi je skrenuo pored Sluge za 1-0.

Početkom drugog poluvremena isti je igrač iskoristio smušene reakcije nove obrambene postave Rijeke i upisao još dva pogotka (55. i 58.). Pokušali su „bijeli“ i u nekoliko navrata uspjeli uspostaviti ravnotežu na terenu, ali to nije rezultiralo konkretnijim prijetnjama za gol suparnika.

Za Igor Bišćan bio je to prvi poraz na klupi Rijeke, ali ne i jedan od onih koji izazivaju zabrinutost. Rijeka je tek na početku priprema (u Portugal su stigli dan prije utakmice) i unatoč respektabilnom suparniku, strateg „bijelih“ nije odustao od klasičnog pristupa i prigodu na terenu dobila su čak 22 igrača. U nastavak je na teren poslao gotovo kompletnu novu postavu, a jedini koji odradio više od 45 minuta bio je Mamić što je još jedna od naznaka da 22-godišnjeg Zagrepčanina trener „bijelih“ vidi kao zamjenu za Zutu na poziciji lijevog beka.

-----------------------------------------------------------------------------

Rijeka: Sluga - Raspopović, Župarić, Punčec, Mamić - Čanađija, Pavičić - Vuk, Gorgon, Acosty – Čolak (u nastavku; Prskalo, Escoval, Velkovski, Smolčić, Liber, Lončar, Capan, Kvržić, Bušnja, Heber, Puljić)

-----------------------------------------------------------------------------

SVE PRIPREMNE UTAKMICE RIJEKE I DINAMA MOŽETE GLEDATI UŽIVO NA HNTV-U

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:53