Screenshot: HNTV

'TREĆE POLUVRIJEME' RIJEŠILO STVAR

VIDEO: VIŠE OD POLA EMISIJE PRIČALO SE O NAJVEĆOJ GREŠCI NOGOMETNOG VIKENDA U HRVATSKOJ Palo i pitanje: Zašto Zagrepčanin sudi tako blizu Zagreba?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.12.2017. u 21:24

 • Da se u prvoligaškom debiju zagrebačkog suca Gorana  Pečarića nije dogodila jedna velika greška koja je direktno utjecala na rezultat utakmice Inter - Cibalia, mogli bismo reći da je suđenje u 19. kolu HNL-a ovoga vikenda bilo izvrsno.

  Ovako, nakon subotnjeg preokreta  Intera 3:2 (Cibalia imala 2:1 na poluvremenu), Vinkovčani su bili ogorčeni, fotografirali su se s prekriženim znakom HNS-a, a glavna tema u sudačkoj analizi HNTV-a 'Treće poluvrijeme' bio je upravo Pečarićev debi.

  Sudački instruktor HNS-a Tomislav Šetka ovako je otvorio analizu:

   

  "Prvo ću reći da je Goranu Pečariću ovo bila prva utakmica u prvoj ligi, jako dobro je proteklih godina sudio drugu ligu i ovo mu je trebala biti nagrada. Nažalost, imao je neke odluke koje je trebao drugačije donijeti. Ja mu poručujem da ga to ne treba poljuljati, on je zaista dobar sudac i ja sam uvjeren da će u budućnosti to i dokazati", rekao je Šetka i prokomentirao ključlni trenutak dvoboja.

  U 50. minuti Ikić je bio u kontaktu s Postonjskim, a Pečarić je sudio jedanaesterac za Inter, iz kojega su Zaprešićani izjednačili na 2:2.

  "Odmah moram reći da se ovdje ne radi o kaznenom udarcu. Igrač Intera kontrolira loptu, ide unatraške, igrač Cibalije je pravovremeno zauzeo svoju poziciju i tko god je igrao nogomet zna da je ovo jedna normalna obrambena reakcija.  Kontakta ima, ali to nipošto nije za kazneni udarac".

  Šetka se osvrnuo i na dva prekršaja MIlića za žuti karton, zbog kojih  je igrač Cibalije isključen u 67. minuti.

  "Možemo reći da je ovdje sudac u obje situacije dobro procijenio".

  Nakon analize ove utakmice povuklo se i pitanje'zašta je zagrebačka sudačka četvorka sudila utakmicu u Zaprešiću, u Zagrebačkoj županiji'?

  "To možda nije pitanje za mene nego za osobu koja delegira suce. Gledajte, sudac u jednoj polusezoni može suditi dva puta istoj momčadi, jednom doma i jednom u gostima, po Pravilniku o sucima i sudačkim instruktorima. Tako da je vrlo teško na ovako mali broj klubova staviti na ovakvu utakmicu suca iz Splita, Osijek i slično. Imate situaciju da Osijeku sudi sudac iz Vinkovaca ili Cibaliji sudi sudac iz Osijeka, pa nitko nije pravio problem oko toga", zaključio je Šetka.

  Cijelo 'Treće poluvrijeme' možete pogledati u videu.

  Iz drugih medija