HRS
NAPAD NA OSMINU FINALA SP-a

MLADI HRVATSKI RUKOMETAŠI PO NOVE POBJEDE Čileanci nas pozvali na oprez igrom protiv Slovenije

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 11:54

Hrvatska kadetska reprezentacija sabrala je dojmove nakon odličnog starta Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji protiv Norveške. Ugodnih plus 10 nitko, pa ni sam izbornik nije očekivao, a u jednom trenutku je na semaforu bilo i 14 pogodaka razlike.

Protiv obrane 3-2-1 Skandinavci su teško funkcionirali, a s njom se, na njihovu sreću, neće susresti naši sljedeći protivnici - Čile i Saudijska Arabija.

- U te dvije utakmice vratit ćemo se na obrambenu postavu 6-0. Nema potrebe da igramo 3-2-1, dobro je funkcionirala i trebat će nam u daljnoj fazi natjecanja. Važnije je da se napadački uigramo, da igrači steknu samopouzdanje i da uđemo u nastavak prvenstva s pobjedama - rekao je vrlo otvoreno o ciljevima u nastavku turnira izbornik Siniša Markota.

Protiv Čilea Hrvatska igra danas u 18.30, a u petak će kadeti protiv Saudijaca na teren dva sata ranije. Iako su na papiru najlakši protivnici i protiv njih bismo i matematički trebali osigurati prolazak u osminu finala, izbornik upozorava.

- Pustimo te priče o lakšim utakmicama. Saudijska Arabija je jako neugodan protivnik. Gledao sam ih protiv Španjolske, koja im je u jednom trenutku otišla na deset golova razlike, vratili su se na tri i onda im je ponestalo snage pa su se Španjolci opet odvojili.

Saudijci su spomenutu utakmicu izgubili s 15 pogodaka razlike, ali je zato Čile do 58. minute u šahu držao Sloveniju. Bili su do tada Čileanci na dva pogotka zaostatka, a tek u posljednjih minutu i pol Slovenija je otišla na konačnih plus pet.

Posebno je kod Čilea opasna lijeva strana, krilo Aedo i vanjski Gutierrez koji su Slovencima zajedno zabili 14 golova

Linker
26. travanj 2024 07:50