HRS

NAPAD NA OSMINU FINALA SP-a

MLADI HRVATSKI RUKOMETAŠI PO NOVE POBJEDE Čileanci nas pozvali na oprez igrom protiv Slovenije

AUTOR:
  • Filip Ožbolt

 • OBJAVLJENO:
 • 08.08.2019. u 09:54

 • Hrvatska kadetska reprezentacija sabrala je dojmove nakon odličnog starta Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji protiv Norveške. Ugodnih plus 10 nitko, pa ni sam izbornik nije očekivao, a u jednom trenutku je na semaforu bilo i 14 pogodaka razlike.

  Protiv obrane 3-2-1 Skandinavci su teško funkcionirali, a s njom se, na njihovu sreću, neće susresti naši sljedeći protivnici - Čile i Saudijska Arabija.

  - U te dvije utakmice vratit ćemo se na obrambenu postavu 6-0. Nema potrebe da igramo 3-2-1, dobro je funkcionirala i trebat će nam u daljnoj fazi natjecanja. Važnije je da se napadački uigramo, da igrači steknu samopouzdanje i da uđemo u nastavak prvenstva s pobjedama - rekao je vrlo otvoreno o ciljevima u nastavku turnira izbornik Siniša Markota.

  Protiv Čilea Hrvatska igra danas u 18.30, a u petak će kadeti protiv Saudijaca na teren dva sata ranije. Iako su na papiru najlakši protivnici i protiv njih bismo i matematički trebali osigurati prolazak u osminu finala, izbornik upozorava.

  - Pustimo te priče o lakšim utakmicama. Saudijska Arabija je jako neugodan protivnik. Gledao sam ih protiv Španjolske, koja im je u jednom trenutku otišla na deset golova razlike, vratili su se na tri i onda im je ponestalo snage pa su se Španjolci opet odvojili.

  Saudijci su spomenutu utakmicu izgubili s 15 pogodaka razlike, ali je zato Čile do 58. minute u šahu držao Sloveniju. Bili su do tada Čileanci na dva pogotka zaostatka, a tek u posljednjih minutu i pol Slovenija je otišla na konačnih plus pet.

  Posebno je kod Čilea opasna lijeva strana, krilo Aedo i vanjski Gutierrez koji su Slovencima zajedno zabili 14 golova

  Iz drugih medija