Yoshiro Mori (in blue), president of the Tokyo Organising Committee for the Olympic and Paralympic Games, attends a rehearsal for the Olympic Flame handover ceremony in Chiba City, Chiba prefecture on January 26, 2020. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
CHARLY TRIBALLEAU AFP

O TOME SE NE RAZMIŠLJA

ODRŽAVANJE NAJVEĆEG SVJETSKOG SPORTSKOG DOGAĐAJA DOŠLO JE U PITANJE? 'Svijetom kruži gomila laži, tome moramo stati na kraj'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 13.02.2020. u 11:44

 • Direktor Olimpijskih igara u Tokiju 2020 Yoshiro Mori demantirao je pisanje nekih medija da će se najveći sportski događaj ove godine otkazati zbog prijetnje od koronavirusa.

  "Nakon pojave virusa svijetom kruži gomila neodgovornih laži, a jedna od njih je i ta da se OI neće održati. Jasno poručujemo da nismo ni razmišljali o toj mogućnosti", kazao je Mori 162 dana prije početka Igara.

  Japanska vlada pod udarom je medija jer je neuspješno pokušala zaustaviti koronavirus da prodre na japansko tlo, a gradonačelnica Tokija Yuriko Koike najavljuje temeljite za zaštitu zdravlja ljudi na OI.

  Od virusa je oboljelo 60.000 ljudi, a umrlo ih je 1355, dok su širom Azije otkazana velika međunarodna sportska natjecanja. Olimpijske kvalifikacije u košarci i boksu, koje su se trebale održati u Kini, već su otkazane kao i VN Kine u Formuli 1, koja je trebala biti tek sredinom travnja.

  Iz drugih medija