Sportske igre mladih
 EU/Lukasz Kobus / EU/Lukasz Kobus
SASTANAK U BRUXELLESU

SIM POSTAJU NAJVEĆA MANIFESTACIJA AMATERSKOG SPORTA U EUROPI U ovim vremenima, sport i mladi imaju značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 17:22

Povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, sastao se u Bruxellesu sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih. Na sastanku je ocijenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi suradnju.

Sugovornici su zaključili i da je razmjena informacija i iskustva u područjima od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u cjelini. Navracsics i Marić razgovarali su o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Europi, priključenjem novih zemalja u SIM obitelj, kao i ostalim vidovima i oblicima suradnje.

Handshake between Maric Zdravko, on the left, and Tibor Navracsics
EU/Lukasz Kobus / EU/Lukasz Kobus
Sportske igre mladih

Zdravko Marić je zadovoljan sastankom: U ovim vremenima, sport i mladi imaju jako značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama- rekao je Marić. Sastanku su prisustvovali Olivier Fontaine, ispred komisije za obrazovanje i kulturu, Jean-Philippe Gammel, ispred Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih.

Slijedeći tjedan u Splitu započinje međunarodna završnica Sportskih igara mladih koja će okupiti državne finaliste iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Veliko zatvaranje održat će se 24. kolovoza na Rivi u Splitu na velikom sportsko-zabavnom događanju.

Linker
27. travanj 2024 05:55