Group photo in the presence of Tibor Navracsics, Maric Zdravko, Maric Slaven
EU/Lukasz Kobus / EU/Lukasz Kobus

Sportske igre mladih

SASTANAK U BRUXELLESU

SIM POSTAJU NAJVEĆA MANIFESTACIJA AMATERSKOG SPORTA U EUROPI U ovim vremenima, sport i mladi imaju značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 17.08.2018. u 15:22

 • Povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, sastao se u Bruxellesu sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih. Na sastanku je ocijenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi suradnju.

  Sugovornici su zaključili i da je razmjena informacija i iskustva u područjima od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u cjelini.  Navracsics i Marić razgovarali su o mogućnostima realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Europi, priključenjem novih zemalja u SIM obitelj, kao i ostalim vidovima i oblicima suradnje.

  Handshake between Maric Zdravko, on the left, and Tibor Navracsics
  EU/Lukasz Kobus / EU/Lukasz Kobus

  Sportske igre mladih

   

  Zdravko Marić je zadovoljan sastankom: U ovim vremenima,  sport  i mladi  imaju jako značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama- rekao je Marić. Sastanku su prisustvovali Olivier Fontaine, ispred komisije za obrazovanje i kulturu, Jean-Philippe Gammel, ispred Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih.

  Slijedeći tjedan u Splitu započinje međunarodna završnica Sportskih igara mladih koja će okupiti državne finaliste iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Veliko zatvaranje održat će se 24. kolovoza na Rivi u Splitu na velikom sportsko-zabavnom događanju.

  Tagovi
  Iz drugih medija