Ronald Gorsic / CROPIX
SJAJNA ODBOJKAŠKA PRIČA

SLAŽE SE VRHUNSKA MOMČAD Hrvatski i srpski reprezentativci u Mladosti

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 11:49

Dom odbojke je nakratko “zašutio”, odbojkaši Mladosti su na zasluženom godišnjem odmoru nakon što su gotovo u svim selekcijama poharali Hrvatsku, što im je očito dalo još dodatne energije da u iduću sezonu uđu s još većim ambicijama.

Naime, lani su se odbojkaši Mladosti nakon dugo godina pokušali dočepati europske Lige prvaka kroz kvalifikacijska pretkola, no tu se ispriječila novosadska Vojvodina kao iznimno jak suparnik. Iako, u oba su susreta Zagrepčani imali svoje šanse i izgledali vrlo dobro. Nastavili su u Kupu CEV, gdje ih ždrijeb nije pomazio, naprotiv, jer su dobili za suparnike Galatasaray iz Istanbula koji je otišao do kraja, do finala.

Stiže još jedan vrhunski

Ove sezone mladostaši ponovno napadaju Ligu prvaka, ali s obje ekipe, s muškom i ženskom. U prvom pretkolu suparnik mladostašima je Polonia London.

- Nadamo se proći to prvo pretkolo, a onda nas u drugom čeka Posojilnica AICH koju dobro poznajemo iz regionalne lige. Cilj nam je proći ta prva dva pretkola i onda se, uz malo sreće, možda i plasirati u Ligu prvaka - otkriva nam velike ambicije agilni predsjednik kluba Miro Pavlović, koji, iako na godišnjem odmoru, svakodnevno radi za dobrobit kluba.

Za te ambicije mladostaši su se dobro pojačali, pogotovo ako se zna da im je najbolji igrač, reprezentativac Marko Sedlaček, potpisao za talijansku Monzu.

- Nismo sjedili skrštenih ruku nakon kraja sezone i nismo likovali nad trofejima, već smo se odmah prihvatili posla. Potpisali smo odličnog Crnogorca Slobodana Bojića, 1992. godište, 201 cm visokog primača pucača, igrača koji već ima dosta inozemnog iskustva. Uz njega i tri godine mlađeg srednjeg blokera srpske reprezentacije Stefana Kovačevića, 205 cm visokog odbojkaša Vojvodine. Pored njih, u Dom odbojke stigao je i naš reprezentativni organizator igre iz Kaštela, Petar Višić, 1998. godište, s kojim smo potpisali višegodišnji ugovor. Imamo još u planu i jednog vrhunskog igrača, ali ne bih o tome još dok ne realiziramo posao, a mogu reći i da smo u kontaktima s našim reprezentativnim internacionalcem Danijelom Galićem.

Uz Višića u sastavu imate također mladog tehničara Bernarda Bakonjija (‘97.). Kakva je onda situacija s iskusnim Inoslavom Krnićem?

- S Inom pregovaramo, razgovaramo, vidjet ćemo kakve su njegove i naše ambicije, no o tome više nakon godišnjih odmora, kad počnemo s pripremama, 19. kolovoza.

Ženska ekipa također će nakon dugo godina u kvalifikacije za Ligu prvakinja. I one u pojačane, naravno.

- Izvukli smo u drugom pretkolu ukrajinski Khimik Južnji. Što se, pak, pojačanja tiče, stigle su dvije najpotentnije hrvatske mlade igračice, Natalija Tomić, rođena 2002. godine, iz Rijeke, te Josipa Marković iz Zadra, 2001. godište. Također, vratila nam se s posudbe iz Olimpika reprezentativna organizatorica igre Lea Deak, a dobra je vijest da je ostala i reprezentativna srednja blokerica Božana Butigan, koja na kraju nije otišla u talijanski Conegliano koji vodi izbornik Santarelli, gdje je imala ozbiljnu ponudu.

Medicinar za mlade

I to nije sve s novostima. Naime, regionalna liga MEVZA doživjela je ipak neke promjene, i trebala bi od ove sezone ponovno sličiti na ozbiljno natjecanje kakvo je nekada i bilo. Uostalom, baš je SN bio među najgorljivijim zagovornicima restrukturiranja regionalne lige i uvođenja ekipa iz susjedstva. Tako će od sljedeće sezone prvi put u ovu ligu biti involvirani i klubovi iz BiH, što je sjajna vijest.

- MEVZA će se igrati ligaškim sustavom, i to bi sada konačno trebalo izgledati onako kako treba. Uključili smo ekipe iz BiH, a više nema Čeha i Slovaka - kaže Miro Pavlović i dodaje:

- Od ove će sezone zagrebački klub Medicinar biti naša druga momčad, i tu ćemo kaliti naše mlade igrače, od 2001. godišta na niže, a trenirat će ih Davor Meringer. Oni će nastupati u Superligi, a mi ćemo igrati najprije MEVZA ligu, a tek se onda, u drugom dijelu, uključiti u prvenstvo Hrvatske. Isto tako, i naša ženska ekipa, ali i muška i ženska ekipa iz Kaštela koji će također najprije participirati u regionalnoj ligi. Uglavnom, vrlo ambiciozno krećemo u novu sezonu, u novoj dvorani, no o tome kada počnemo s pripremama - s puno ponosa govori predsjednik Mladosti Miro Pavlović.

Linker
26. travanj 2024 05:23