Tomislav Mitrašinović (broj 5)
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
MLADOST

AKUTUALNI PRVACI HRVATSKE KRENULI S PRIPREMAMA Najveći izazov je Liga prvaka

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 13:09

U ponedjeljak, 19. kolovoza, s pripremama su započeli prvaci. I prvakinje. Odbojkaši i odbojkašice Mladosti, pred kojima je nova sezona, izazovnija no ikada. Jer, pokušat će proboj u Ligu prvaka, u obje konkurencije, kroz pretkola, a također, obje će ekipe igrati novu, kozmetički bolje uređeniju i samim time puno kvalitetniju regionalnu MEVZA ligu, u koju prvi put u povijesti ulaze i klubovi iz BiH. Dakle, može se, na tragu ideje plasirane i u SN, da regionalna liga i mora biti regionalna, a ne da se preskaču granice...

Dakle, nakon što su i lani participirali u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka, tako i sada odbojkaši Mladosti kreću prvim pretkolom, gdje ih čeka Polonia London. Ako prođu tu prvu prepreku u drugom ih pretkolu čeka stari poznanik iz regionalne lige, Posojilnica AICH. Mladostaši su za cilj uzeli proći ta dva suparnika, a onda, tko zna, i Liga prvaka više ne bi bila nedostižna.

Krnić zaključio karijeru

Trener Radovan Malević, prvog dana priprema, odmoran, zadovoljan je bio kako je klupski menadžment radio tijekom igračke stanke.

- Otišao nam je reprezentativac Marko Sedlaček u talijansku Monzu, i Matija Sabljak je objavio kraj karijere. No, jako sam zadovoljan pojačanjima koja su pristigla u klub, iskusnim internacionalcem Crnogorcem Slobodanom Bojićem na mjestu primača pucača, te srednjim blokerom srpske reprezentacije Stefanom Kovačevićem. Uz njih, stigao je i naš reprezentativni organizator igre iz Kaštela, mladi Petar Višić, koji će pojačati konkurenciju Bernardu Bakonjiju.

Očito je prema toma da na Inoslava Krnića više ne računaju u igračkom pogonu, no za njega su ionako još prošle sezone planirali neko od rukovodećih mjesta u klubu.

- S njim je u pregovorima predsjednik kluba Miro Pavlović - kaže sportski direktor Darko Antunović.

- Ino je nedavno bio na FIVB trenerskom seminaru u Varaždinu, tako da polako kreće u te vode, no nije isključeno da poželi odigrati još jednu sezonu. Kažem, o svemu više za nekoliko dana, nakon konačnog dogovora njega i predsjednika kluba.

Što se samih priprema tiče, Malević dodaje da je plan odavno napravljen, da će se uvodni dio napraviti u Domu odbojke, ali i da su planirali niz turnira po regiji, od Slovenije, BiH do Srbije. Još čeka da se svi okupe, jer se Marino Marelić ozlijedio tijekom ljeta, a i prinove

Težak put djevojkama

još moraju stići u Dom odbojke.

Niti u ženskoj ekipi nije kompletna situacija, nedostaju reprezentativke Božana Butigan i Lea Deak, koja se vratila ‘kući’ nakon Olimpika. Trener Saša Ivanišević kaže:

- Stigle su nam dvije odlične hrvatske mlade igračice, Natalija Tomić iz Rijeke, te Josipa Marković iz Zadra. Otišla nam je nažalost korektorica Jelena Šunjić u Belgiju. Što se pak Lige prvakinja tiče, u drugom pretkolu izvukli smo najtežeg mogućeg suparnika, ukrajinski Himik Južnji, koji je devet godina prvak svoje države. To će nam biti prva utakmica u novoj sezoni. U slučaju prolaska, išli bi na jaki Olomouc. Ono što će nam svakako ove godine biti prioritet, uz domaće prvenstvo i kup, naravno, je MEVZA liga sa sedam jakih klubova koja će se igrati ligaškim sustavom, i gdje želimo svakako osigurati Final Four. Niti mi, kao niti dečki, nećemo zbog toga participirati u prvom dijelu naše superlige, već se uključujemo u drugom dijelu, kao i obje kaštelanske ekipe - reći će na kraju trener mladostašica Saša Ivanišević koji će također, kao i klupske kolege, pripreme odraditi u Domu odbojke.

Linker
05. svibanj 2024 15:09