Varazdin, 270218.
U Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi igraju se kvalifikacije za ekipno Europsko prvenstvo u stolnom tenisu izmedju Hrvatske i Turske.
Na fotografiji: Andrej Gacina.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / CROPIX

Andrej Gaćina

VELIKI VIKEND STOLNOG TENISA

SVE ONO NAJBOLJE ŠTO IMAMO U TOM SPORTU DOLAZI U VARAŽDIN! Imat ćemo priliku na djelu vidjeti jednu od rijetkih reprezentacija kvalificiranih za Tokio

AUTOR:
  • Siniša Božić

 • OBJAVLJENO:
 • 27.02.2020. u 20:36

 • Od petka do nedjelje (28. 2. - 1. 3.) Varaždin će biti središte hrvatskog stolnog tenisa. U ta tri dana u Areni će se igrati prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji STK Starr, tražit će se novi prvaci u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.

  Kod muških naslov brani Andrej Gaćina koji je već osam puta bio prvak. Kao i lani za vrat će mu puhati Tomislav Pucar, koji ga je pretekao na svjetskoj rang listi, ali realno to neće previše značiti kad i ako se njih dvojica susretnu u Areni. Ima tu još kandidata koji će tražiti put do pobjedničkog postolja poput Tomislava Frane Kojića, Filipa Zeljka, Filipa Čipina, Ivora Bana, Tomislava Kolareka, Mihe Simovića, Luke Martineka, Ronalda Ređepa itd.

  - Više ni sam ne znam koje mi je ovo prvenstvo ha, ha. Znam da sam prvi naslov osvojio u Dugom Selu. Imao sam 20 godina, i da sam u finalu igrao sa Šurbekom. Koliko imam naslova? Negdje sedam ili osam, ni to nisam baš siguran ha, ha - objasnio je.

  Bit će mu to pohod na devetu titulu, kako kaže, praktički, kad god je igrao državno on ga je i osvojio.

  - Zadnje prvenstvo je bilo napeto, spasio sam dvije meč-lopte protiv Pucara. Još jedanput sam igrao slično finale, protiv Tan Ruiwua sam gubio 3:2 i 10:9, no izvukao sam se. Sigurno je da će u Varaždinu biti jako zanimljivo, manje-više smo svi u dobroj formi, u naletu smo nakon što smo se kvalificirali na Olimpijske igre. U slučaju da se susretnem s Pucarom, odlučivat će nijanse, predobro se poznajemo i obojica znamo koje su nam slabije strane - kazao je Gaćina.

  Ono što je važno za istaknuti je da će varaždinska publika imati priliku vidjeti kompletnu mušku reprezentaciju, jednu od rijetkih hrvatskih momčadi koje su izborile Olimpijske igre u Tokiju.

  Kod djevojaka je situacija neizvjesnija. Petra Petek je već dvije godine prvakinja i to dvostruka, ukupno je četiri puta osvojila pojedinačni naslov, no igračica Varaždina u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi s obzirom na zdravstvene probleme. Doduše, i lani prije državnog nije blistala pa je uzela dvostruku krunu. Otpisati je se nikako ne smije, igra u svom gradu i imat će dodatni motiv protiv suigračica s kojima se vrlo dobro poznaje.

  - Ima pet-šest cura koje će pokušati napasti titulu i bilo koja da to ostvari bit će zasluženo. Odlučivat će nijanse, sreća, odnosno koja će se bolje osjećati taj dan - kazala je Petek te dodala:

  - Jedino što u karijeri nemam je seniorski naslov u mješovitim parovima. Ako moram birati, onda mi je to glavni cilj ovo prvenstvo.

  Andrea Pavlović je lani igrala tri finala, na kraju je uzela zlato u mješovitim parovima. Sun Jiayi će u Varaždinu prvi put nastupiti na državnom, Mateja Jeger je naša najbolja rangirana igračica na svjetskoj rang listi, a tu je i cijeli niz igračica koje su pune motiva poput Ivane Tubikanec, Ivane Malobabić, Ide Jazbec, Dorine Srebrnjak, Hane Arapović itd.

  U petak se igraju pojedinačne kvalifikacije, od 12 sati igraju stolnotenisači, dok su stolnotenisačice na rasporedu od 18 sati. U subotu program kreće od 10 sati, a pojedinačna šesnaestina finala i osmina finala su od 17.30. U nedjelju program kreće od 11 sati, a finala su na rasporedu od 15 sati.

  Iz drugih medija