Split,050320
U Muzeju hrvatskih arheoloskih spomenika odrzan je izbor najboljih sportasa Splita za 2019 godinu u organizaciji Splitskog saveza sportova.
Na fotografiji: najbolji sportasi u izboru Splitskog sportskog saveza. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX CROPIX

NAJBOLJI U GRADU

VIDEO: MLADI TAEKWONDO-BORCI UZELI NAGRADE ZA NAJUSPJEŠNIJE SPORTAŠE SPLITA! Laureati su i dvije muške momčadi te ženski nogometni klub Split

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 05.03.2020. u 15:29

 • Pred više stotina uzvanika i članova velike splitske sportske obitelji, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika proglašeni su najuspješniji sportaši grada pod Marjanom za 2019. godinu, a po izboru Splitskog saveza športova. Pozdrave i čestitke splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenio je pročelnik Službe za društvene djelatnosti Mate Omazić.

  Ova vrsta nagrada uvijek je nosila posebnu vrstu emocija za naše sportaše. Naravno, olimpijske i druge medalje su velike i značajne. Međutim,  posebnu emociju splitskim sportašima uvijek je nosila nagrada za sportska ostvarenja Grada Splita, jer je to priznanje vlastite sredine-poručio je, među ostalim, pročelnik Omazić. Nekoliko čestitarskih riječi uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić kazavši kako nove generacije splitskih sportaša pokazuju da nema spavanja na lovorikama stare slave, nego da svojim djelima ispisuju nove slavne stranice sporta grada podno Marjana.

  Video: Vladimir Dugandžić / CROPIX

  Za najperspektivnije splitske sportaše za 2019. godinu proglašeni su Klara Kovač (Taekwondo klub Marjan) i Franko Grgić (Plivački klub Jadran). Najbolja ženska ekipa je Ženski nogometni klub Split, a najbolje muške momčadi su Kuglački klub Mertojak i Vaterpolski klub Jadran. Toni Tomas iz Teakwondo kluba Marjan proglašen je za najboljeg trenera ženskih kategorija za prošlu godinu. Za najboljeg trenera muških kategorija proglašeni je Mate Ružić iz Plivačkog kluba Jadran, kao i Toni Tomas. Za najbolje sportaše s invaliditetom za 2019. godine izabrani su stolnotenisačica Anđela Mužinić i plivač Dino Sinovčić. Na kraju svečanosti najboljim splitskim sportašima za prošlu godinu proglašeni su sjajni mladi sportaši Teakwondo kluba Marjan Matea Jelić i Toni Kanaet.

  Tagovi
  Iz drugih medija